diumenge, 27 de gener del 2008

Raons per votar... CiU

Davant una situació d'incertesa i de cara a unes eleccions espanyoles on la diferència entre PP i PSOE és reduïda, on la desafecció, el malestar envers la classe política en general i el risc de una crisi econòmica plana sobre l'ambient.
Ha aparegut un fantasma de l'abstenció amagat un com a una suposada abstenció patriòtica. Dirigida a fomentar l'abstenció entre els votants d'ERC i CiU, massa cops de forma interessada, cada cop més desafectes amb la Espanya i la política espanyola.
Una altra raó esmentada és que serà un suposat castig que farà tremolar les Cúpules dels partits (ERC sobretot) i que provocarà una unitat d'acció de les forces catalanistes. De fet hi han tantes causes per l'abstenció com abstencionistes. I les cúpules no tenen perquè considerar la causa de l'abstenció sigui aquesta.

Les generals o espanyoles: No són les eleccions favorites de molts catalanistes a de forma similar del què passa a les Catalanes on molts votants "espanyols" no voten perquè creuen què no se'ls hi ha perdut res.

Per diversos factors, des de la gent de pensament catalanista, què opina que a Madrid no se'ns ha perdut res a gent descontenta amb els candidats de partits catalanistes. I es proposa un vot en blanc, nul o abstenció, que se'ns ven com a patriòtic. Perquè suposadament no se'ns perd res. Però no és veritat les decisions preses a Madrid si ens afecten i en molts casos molt: Un exemple l'hem tingut aquest estiu amb la decisió d' AENA de concedir la nova terminal del Prat a la filial de vols barats de Iberia. Més força del partits catalans hauria comportat que hagués estat molt difícil per AENA no tenir en consideració la proposta de KLM de fer vols intercontinentals des de el Prat. El servei militar obligatori, abolit gràcies al pes de CiU al congrés durant el govern d'Aznar.
O els propis pressupostos de l'estat on la inversió en infraestructures també depèn i molt de la capacitat negociadora dels grups alhora de fer esmenes i un grup catalanista fort pot escombrar cap a casa.
Se què aquest argument me’l podríeu intentar rebatré interpel·lant que tant les eleccions al parlament Europeu i les eleccions americanes, que també afecten Catalunya i el món aquelles últimes.
Però la diferència és què en les Eleccions generals espanyoles els vots catalans sí tenen prou pes per poder poder condicionar els pactes de legislatura i el vot català té representació directa a diferència de les Europees.

Una abstenció forta a Catalunya és la millor solució perquè tot quedi com esta i continuem sent víctimes de "malenades". Perquè el govern espanyol de torn dirà que com que no ha rebut cap castig electoral, llavors els catalans estan satisfets de com fan les coses. En canvi CiU què pot pujar a Tarragona per què no te l'efecte negatiu del transvasament de l' Ebre i el desgast d' ERC i PSC.

CiU si pot de condicionar el seu suport extern a un Govern central a condicions: Com la publicació de les Balances fiscals; prèvia a qualsevol negociació, millora de la deficient qualitat democràtica de l'Estat Espanyol, traspassos de Rodalies, Regionals i el Prat. Un millor finançament: què permetí a Catalunya deixar de estar lligada per la LOFCA. Compliment de les inversions en infraestructures pactades en l'estatut i què en els 2 últims anys ni PSC-ERC ni ICV ha aconseguit què els seus socis del PSOE complissin. I desbloquejar de les 235 transferències de l'estatut bloquejades pel govern "amic" del PSOE.
I no obviem Evitar les actuacions del Govern central en contra de les seleccions catalanes, el retorn total de la documentació incautada al final de la guerra civil.
Per desgracia d'ICV i ERC, tret de l'últim any d'aquesta legislatura, han estat les comparses perfectes del PSOE.

Una abstenció del vot catalanista no comporta què els escons quedin buits. si no queden coberts amb diputats del PSC-PSOE i del PP. Aquesta abstenció pot fer col·lateralment, a més, que diputats què ara estan perillant pel PSOE ballant entre CiU i PP puguin anar a parar a mans del PP. Què ha assumit el llenguatge anticatalanista de Ciutadans o què ciutadans mateix, inclús tregues un escó a Barcelona.
Perquè, no és vot de la por, és realitat el PP pujarà perquè primer no hi ha l'efecte negatiu ni del transvasament de l' Ebre, ni del 11-M i la situació econòmica trontolla, per tant molts votants retiraran el suport al PSOE.

I qui vulguí unitat d'acció que votí CiU perquè quan s'ha de defensar el país és CiU qui empeny a ERC què s'hi apunta per no quedar en evidència. Com va passar amb la 3a hora de castellà que ERC inicialment va votar a favor i fou la defensa de CiU del vot en contra qui els força a canviar el vot o la defensa de les seleccions catalanes. Sols per posar exemples.

10 comentaris:

Oscar Ramírez ha dit...

Hola Josep. M'ha agradat molt descobrir el teu blog. Hi entraré sovint perquè comparteixo part de les coses que dius. Ens parlem.

Josep (sl) ha dit...

Gràcies per la dedicatòria.

Moré ha dit...

No em convenç. Un 80% d'abstenció faria canviar més coses que posar el Duran a Madrid( de fet sap perfectament que la CiU malgrat la bona formulació sobiranista de Mas està acabada). No parlo d'ERc donat que ells no són ni tansols nacionalistes i són un apendix més de l'esquerra espanyola. Per altra banda Mas no ha sabut fer cap mena de política d'aliances que l'ha portat per dues vegades a ser el mes votat però a no poder pactar amb ningú per la ineficàcia de Madí i Cia. Cal canviar els polítics professionasl de CiU, prou de gent que no ha pencat en sa vida. Cal un partit liberal sense unltraconservadors com en Madí, socialdemòcrates oportunistes com Campuzano i demòcratacristians d'e-cristians com Duran

Anònim ha dit...

Abstenció és el mateix que regalar el poder. Es per tant entregar el país i deixar-lo en mans del PPSOE, deixar-lo en mans d'españa.

Només es pot defensar una abstenció: la dels feudos españolistes!

Cal votar i en clau catalana. Ara, cal reconèixer que el Duran ho posa difícil.

Josep (sl) ha dit...

Moré, Tresinores. Votar és fer pressió la abstenció és regalar el poder al votant, si el 80% s'absté qui tindrà la paella pèl mànec serà el 20% votant. I com menys gent vota més fàcil és perpetuar als què estant en el poder.
He de reconèixer què en Duran És fa difícil de votar sobretot pels joves.

Guillem Casas ha dit...

Un cop més, estic d'acord amb el Moré. Ara mateix necessiten el mateix castic espanyols que catalans. CiU necessita des de fa massa una rentada de cara i em veig obligat a insistir en l'abstenció. Donar poder als que voten? Prefereixo això a votar en algú en qui no crec i que, per més que el voti, no canviarà la situació del meu país en res.

Josep (sl) ha dit...

De fet CDC és l'únic partit què ha rentat i canviat la cara en els últims anys i ha fet un nou posicionament, té noves cares i una dinàmica diferent. Si no creus no votis.

Moré ha dit...

Josep , quines noves cares té CDC?

C A P . Els seus diputats actuals tots són polítics professionals nascuts a l'hombra del partit, cap ha treballat en l'empresa privada ni té negocis.

Josep (sl) ha dit...

En Carles puigdemont, de Girona, per exemple és l'editor del diari Catalonia Today i abans va treballar a la ACN.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord que abstenció és regalar el poder. Potser si garantissim un 80 % d'abstenció, síq ue valdria la pena, però no ens enganyem, aquí tots ens queixem i acabem votant els nostres mals: Tripartits i PSOEs....