dimecres, 13 de febrer del 2008

La Catalunya optimista?

"Uno de los más grandes errores es juzgar a las políticas y programas por sus intenciones, en lugar de por sus resultados." Milton Friedman.


La administració pública a vegades fa mèrits per ser ineficaç, llunyana, lenta i ineficient per al ciutadà. Com a mostra un botó de la mà de la Ministra menys ben valorada: Carmé Chacón. Amb la inestimable ajuda del conseller Baltasar de Medi Ambient i Habitatge. Han convertit en un Bluff una llei prometedora per ajudar els joves a emmancipar-se.

Un cas antològic és la llei Chacón d'habitatge que té el magnífic efecte que a Catalunya solament dos dels 5491 sol·licitants d'ajudes de dos-cents quaranta € al lloguer han estat aprovades, sent la Comunitat Autònoma on més sol·licituds s'han presentat, Sorprèn llavors al veure la quantitat d'ajudes què s'han tramitat a tot l'Estat. En total pugen a 1932 de les que 1880 ajudes han estat aprovades sobre un total de 33.199. Alhora Catalunya és la Comunitat Autònoma on més consultes s'han realitzat 39.226 de 140.223 al total de l'estat.

La causa, segons la ministra d'Habitatge, Carme Chacón, és que el formulari de sol·licitud, demanava entre altres dades, el número de compte bancari del propietari del pis, una dada impossible d'aconseguir per a la majoria de llogaters. Chacón ha assegurat aquest dimarts que el problema ja s'està resolent, però de moment el fet és què només dos catalans rebran l'ajut en la primera fase del pla.

A més el baix nombre de ajudes concedides a Catalunya respecte el total, un 1 per mil, és deu en gran part en una "confusió" entre el departament de Medi Ambient i habitatge de la Generalitat i el Ministerio de Vivienda que ha tingut com a resultat que solament 2 catalans puguin obtenir ajudes pel lloguer.

No patiu la Ministra Chacón considerà què són petits problemes que "s'han anat resolent sobre la marxa" indicant que en tot cas, el govern disposa de dos mesos per tramitar cada sol·licitud.
Segons la Ministra Chacón: Les ajudes al lloguer en què "s'han complert totes les expectatives" i s'ha assolit un "èxit indubtable".
Sense cap dubte és un brillant inici per "el any de l'emancipació" en paraules de la ministra i per els 1880 joves que podran començar a beneficiar-se de les ajudes del lloguer a partir de finals de Febrer. Poden ser optimistes els dos beneficiaris ja què 5489 sol·licitants no ho poden ser.

En vista la gran quantitat de anuncis en forma de propaganda institucional feta de la llei del lloguer arribo a la conclusió: Què el gran "autobombo" en la forma de despesa en publicitat i propaganda feta amb aquesta llei supera de llarg els beneficis pels ciutadans. Què per beneficiar se'n han vist obligats aportar entre altres dades, dades difícils d'aconseguir o que els propietaris estan poc disposats a donar.

Font: http://www.avui.cat/economia/detail.php?id=20830

5 comentaris:

Anònim ha dit...

“Ara sí que es fan polítiques socials i d'esquerra!”

Molta publicitat, moltes medalles i cap resultat. De passada uns “petits errors” per els que ningú demanarà responsabilitats. Cal ser inepte!

Anònim ha dit...

És una vergonya. No sabia tots aquests detalls.

I a sobre la tia fa trampa en el seu currículum.

Ens mereixem aquesta gent? I en canvi...

Que trist.

Josep (sl) ha dit...

És el que tenim i el que el parlament ha decidit.
Hi han tantes traves per acollir se a la llei, de fet amb un document acreditatiu del pagament hauria d'haver estat prou. I un percentatge de ajudes aprovades sobre el total tan baix. I de segur haureu vist en hora de màxima audiència anuncis presentant nos les ajudes com un gran avanç.

Anònim ha dit...

a qui pretenen enganyar aquesta gentussa?

Josep (sl) ha dit...

Doncs al ciutadà, el problema és que massa sovint se'n surten I no hi ha un càstig electoral per part de la gent.

La grandesa de la democràcia, és aquesta un polític dolent pot arribar al poder. Però els ciutadans li poden retirar el suport.

Sí, se que li han "maquillat" el currículum; És licenciada en Dret però figura com a doctorada.