dijous, 27 de març del 2008

No a la guerra!!! Lo riu és vida!!!

Hola, em dic Pep Florolos i sóc una persona molt compromesa socialment. Allà on cal combatre les injustícies, allà em teniu. Encara recordo la mani contra la guerra de l’Iraq. El dia aquell de Barcelona vaig arribar a casa afònic. “No a la guerra”, cridàvem. I “Aznar assassí” i “Aznar dimissió”. El munt d’acudits que he fet jo sobre el Trio de les Açores en sopars a casa de col·legues que viuen en pisos feng shui i menjant falafel i rissotto de blat...

I quan el transvasament, buf, que no havia anat jo a manis amb la samarreta blava aquella del nus a la canonada. Com que la duia sempre posada, perquè estava molt en contra del transvasament que pretenia fer el PP assassí, hi va haver un moment en què la duia tan arrapadeta al cos que, quan vaig intentar treure-me-la, va fer el mateix efecte de quan treus el paper a les magdalenes.

M’ho vaig passar tan bé defensant aquelles dues causes!!! Sobretot perquè va quedar demostrat que si el poble s’uneix per una causa noble i justa, acaba guanyant. Cridi amb mi “Visca el poder del poble!”. Sí, després hi ha hagut altres guerres, però no com la de l’Iraq, on va a parar. Sisplau, no em compari la vergonya de l’Iraq amb guerres que encara duren avui com les del Sudan, Txetxènia, Costa d’Ivori, el Txad, Sri Lanka, Birmània, Angola... o els recents assassinats de periodistes al Daguestan... o el conflicte actual de Xina i el Tibet... o Afganistan. Per què manifestar-se ara si ni són notícia ni res, oi?

Igual passa amb això del Segre. A veure, quin problema hi ha per transva... perdó, per captar, una miqueta d’aigua del Segre? “Lo riu és vida”, sí, però això només val per a l’Ebre. Els afluents no compten perquè ni són vida ni són res. A més, si els que llavors “inspiraven” les plataformes, fossin contra la guerra o els transvasaments, ara són al govern, per què ens hem de manifestar? Què, ens manifestarem contra nosaltres mateixos? No, oi? Va, cridi amb mi: “No a (algunes) guerres!!! No a (alguns) transvasaments...”.



Gran article d'Iu Forn, que explica el què falla en la societat políticament correcta i benpensant i quines situacions en deixa aquest pensament políticament correcte.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Això ens ha de servir per copsar que realment els qui "semblava que inspiraven" segons què realment no inspiraven res, només feien màrqueting... Realment el tripartit s'està demostrant com a no gaire esquerranós, doncs que canviïn el vocabulari i deixin d'engatussar.

Transvassament, doncs transvassament, i punto.

Moré ha dit...

Brillant!

Josep (sl) ha dit...

EL problema és què és fan solucions provisionals per intentar no agradar a tothom, si no, no desagradar a ningú i que acabin ser definitives amb un cartell de provisionalitat continuada.

Els assumptes seriosos s'han de poder tractar defugint tota cridòria. Perquè la manca d'aigua a Catalunya és normal és un territori Mediterrani de seca. La població i l'activitat econòmiques són creixents. Són les mesures excepcionals puntuals o calen solucions definitives com... dient una paraula tabú un transvasament.

Anònim ha dit...

L'únic que fa Iu Forn és justificar el sou del diari que el paga i els que controlen el diari, CiU i el PP (com La Vanguardia).

En fi, només és una opinió en front a l'opinió de reconeguts especialistes i polítiques europees ecològiques.

Lo riu és vida, NO ALS TRANSVASSAMENTS!!!

Josep (sl) ha dit...

Ell no justifica el transvasament, si no crítica en un molt bon article la gent que justifica un transvasament depenent del color de qui ho fa.