dimarts, 15 d’abril de 2008

L'Hegemonia del políticament Correcte.

Aleix Galvany (Brusel·les)
L'hegemonia del populisme
Veig estorat el vídeo a través de 3 a la carta d'una tertúlia del programa "La nit al dia" sobre el tema de l'habitatge.

No em puc creure, de fet lamentablement si que m'ho crec perquè és el pa de cada dia, que tota tertúlia o com n'hi vulguin dir és sobre construir habitatge de protecció oficial, de perquè no es construeix més, de perquè no s'allibera sòl per a construir més, de perquè els permisos per a construir més tarden tant, de perquè....

Aquests senyors no se n'han adonat que al nostre país sobren cases?

Aquests senyors no saben que com a país l'últim que ens cal és construir més cases? Amb tants "enxufats" que tenen a tots els nivells de l'administració, no hi ha un míser economista a qui demanar consell?

Ni una veu discordant. Els perquès, els com i els a on. Ni una veu plantejant que potser NO cal construir més.

Evidentment que ho saben. Saben perfectament que sobren cases i saben que fer més habitatge social, en aquests moments i amb els temps que venen, és populista i un pèssim ús del diner públic. Això sí, dona vots.

Potser esperen, com aprenents de bruixot, posar mà a la crisi natural del sector de la construcció. Ja ho saben això senyors socialistes que justament això és socialitzar les pèrdues de la irresponsable política que Rato i Solbes han deixat fer?

Un dels articles més interessants que he llegit últimament ha estat en aquest mitjà de comunicació i l'escrigué el senyor Piqué. Pica en mà, carregava contra iniciativa i de retruc contra els altres partits polítics per deixar a aquest grupuscle ser el principal generador de discurs polític. El qual, com és d'esperar, és pura diarrea ideològica.

El resultat és una corrua d'hilarants dogmes, apriorismes i conceptes esbiaixats que es passegen per l'actualitat mediàtica i els fòrums polítics d'aquests dies. Com per exemple:"els transvasaments no són la solució" (ah sí? I per què no? Els romans bé feien aqüeductes i d'ençà que han sigut una solució. I sostenible escoli!).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

�s com els que diuen que els immigrants �ens pagaran les pensions� S� �s clar. Quan peti la construcci� (petar de veritat) i tots comencin a cobrar l'atur el superh�bit desapareixer�. Llavors ja veurem que s'inventen.

Josep (sl) ha dit...

De fer la voluntat de l'article és reflexionar. Crec què més què construir cal, reordenar i racionalitzar el mercat de l'habitatge i fer sortir al mercat vivenda existent.

Queda bonic dir ho. Però la realitat, què no és exactament així , ho desmenteix. Perquè engrossen les classes baixes. I sovint inicialment comencen amb feines poc qualificades què no atreuen la mà d'obra nativa o que formen part de l'economia submergida, fins que no regularitzen la seva situació. No aporten però reben de l'estat del benestar.
De fet aquesta gran massa de mà d'obra barata ha evitat què cresquessin els salaris de les feines menys qualificades i/o no ha donat incentius als propietaris a invertir en productivitat.