dimarts, 3 de juny del 2008

Els xofers no donen l'abast


Avui he llegit a la Vanguardia què els cotxes i els xofers oficials de la Generalitat no donen l'abast.

Resulta què els 133 xofers oficials de la Generalitat no donen l'abast per transportar els 200 alts càrrecs de la Generalitat i això ha dut que per transportar los hagi hagut de llogar un servei de cotxes de representació amb un cost de 1152000€ en els pròxims 2 anys. Considerada per la Generalitat la solució més eficaç.
El creixement del nombre d'alts càrrecs ha estat una constant en els últims anys. de 149 del 2003, arribant als 168 del 2005 fins als 2000 del 2008. Cadascú d'ells amb corresponent sou, dietes i prerrogatives del càrrec.

Inequívocament el meu dubte rau no sobre l'eficàcia o l'eficiència d'aquesta mesura ja que la Vanguardia no especificava el cost de les alternatives. Si no en el sobrecost per l'administració de tenir tants alts Càrrecs de confiança. Trobo que 149 són molts, però 200 em sembla una xifra exagerada i una incoherència. Per no dir paraules gruixudes com frau al ciutadà. Després de tant haver criticat el nombre d'alts càrrecs de la etapa de convergència i haver dit, que no fet, que el tripartit reduiria tal nombre d'alts càrrecs.

En un moment de dificultats econòmiques per la Generalitat a causa de la crisis de la bombolla Immobiliària: Degut a la volatilitat dels seus ingressos, massa vinculats a la construcció. Amb les continues crides del conseller Castells a apretar-se el cinturó. Seria digne considerar com podrien reduir-se les despeses corrents (del dia a dia) reduint la carrega administrativa de la Generalitat. En comptes de vendre fatxada mancada de fonaments intentant donar una imatge de sobrietat ridícula amb el president Montilla anant a un viatge oficial a Lisboa en Low cost.

Fonts: LA vanguardia edició paper del 03-06-08.
(quimamoros.blogspot.com/2008/04/el-tripartit-supera-el-rcord-dalts.html)
http://www.diariodelviajero.com/2007/07/10-a-montilla-si-le-gusta-el-low-cost-hace-su-primer-viaje-oficial-por-20e
http://www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDN=21633

2 comentaris:

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

I això que són d'esquerres!

Fins aviat

David.

Josep (sl) ha dit...

Aquesta és la sort què tenen què els fa gairebé immunes a la critica, perquè en aquest país dir que ets de esquerres et fa pujar als altars. Recordo un Conseller del Tripartit va dir quan l'oposició el va interpel·lar sobre el fet què portes a la seva Família a donar voltes amb un helicòpter de la Generalitat.
Va etzibar al diputat que li havia fet la pregunta: Que la dreta no podia donar lliçons de res.