divendres, 24 d’abril del 2009

la feria



Quan és parla de subvencions culturals sovint és critica que són molt "provincianes", massa cops aquestes critiques obvien que l'acte "cultural" més subvencionat és la Feria d'Abril i en part s'entén la major part del votant del partit que controla el 95% dels pressupostos públics a Catalunya s'identifica molt més amb la "cosmopolita" feria d'abril i no amb provincianes ballades de sardanes, cap grossos i gegants i jornades castelleres.

Aquesta fira rep subvencions directes per valor per sobre 220000€ de Generalitat, diputació i Ajuntament a més la cessió de l'espai condicionat i altres subvencions indirectes. Cal afegir que la meva oposició no és la feria en sí, si no al finançament públic d'aquesta i encarà més quan aquesta ha demostrat ser administrada opacament i amb continus escàndols per irregularitats i ha estat i esta sent investigada per la sindicatura de comptes.

És i a més trobo del tot lícit què el ciutadà critiqui l'us què es dóna al diner públic; En la conjuntura actual amb les administracions amb problemes de finançament i fent uns discurs de "paraules i no fets" d'austeritat . I crec què seria just que els ciutadans diguéssim no a finançar un entitat tan opaca que ni sabem la xifra d'assistents.

Com a iniciativa privada què és la feria i si em de fer cas al immens nombre d'assistents (segons la organització) jo recomanaria una guixeta i cobrar una petita entrada, així sols pagaria l'usuari i l'estalvi de la administració podria destinar-se a altres necessitats més immediates pel conjunt de la població.

PD: afeixo un enllaç que indica d'on surten els diners.

9 comentaris:

Adrià Izard ha dit...

Això és un crim. Aquesta celebració penosa que foten no ha d'estar subvencionada. Tenim moltes coses més improtants a pagar que una festeta per l'electorat sociata. Si volen fer la feria d'abril que la pagui el govern d'Andalusia, o el de ZP però MAI el de Catalunya. A sobre que rebem 4 duros de finançament no els podem anar regalant als altres i encara menys fent una festa que ningú podrà negar que sembla un miting socialista.
Com has dit l'organització és opaca, és una màfia això. Els andalusos reben diners per totes bandes, són dels més pobres d'Espanya, s'hauria de notar. Clar que amb un president andalús...

L'home del sac ha dit...

S'ha de tenir contenta a la parròquia...
Quines maneres de llençar els diners...
Ai, només que es gastessin 20.000 euros en una ballada de sardanes... quin escàndol seria!

L'home del sac ha dit...

Per cert, a Tarragona també rep subvencions?

Josep (sl) ha dit...

Adrià: Aquesta festa no ha d'estar subvencionada. No per provinciana, què per mi l'és, si no les raons objectives com poca transparència: fins al punt que la organització sempre diu, hi vindran 1000000 de persones i la xifra s'accepta tal qual sense ser verificada.
L'organitzador el Garcia Prieto és un personatge de "cuidao". Sobre la "festeta sociata" et diré que hi havia un document del PSC per internet que deia que havia una correlació negativa entre parlar català i votar PSC. Així que pots entendre perquè mai han defensat realment la integració de la immigració.

Sobre Andalusia i Extremadura el millor que els podria passar pel seu desenvolupament seria una Catalunya independent. Perquè si amb la ingent quantitat de recursos que han rebut des de la democràcia i encarà estan entre els més pobres i divergint dels rics serà per alguna cosa. I un tancament d'aixeta seria el que els obligaria a espavilar-se.

Home del sac. La subvenció és un element de tots els règims per comprar lleialtats, donant accés a trossos del pastís.
Ho dubtes?

Hi ha llocs on la cultura i la producció cultural és molt elevada i no esta pagada via subvenció com als EUA, no són el millor exemple, però són un exemple què és pot fer cultura sense diner públic.

Míriam ha dit...

Josep, he gosat anomenar-te al meu bloc, el MA PITOM! vols passar-hi?

Josep (sl) ha dit...

Gràcies, he passat.

Tots: he afegit un link amb més informació sobre les subvencions de la feria.

Noctas ha dit...

Mira Josep tens tota la raó., a mi m'agradaria que també fessiu crítica d'altres firetes, però en fi, no es pot tenir tot., el que és clar és que tota aquesta gent que va a la feria es votant sociata i, és clar, l'han de tenir contenta., en tot cas i com molt bé dius, en aquesta època d'endeutament públic no s'hauria de subvencionar cap fireta, i quan dic cap, dic cap...saludus mestre!!!

Josep (sl) ha dit...

Noctas: Estic d'acord, hi han llocs on el món cultural funciona lliure de subvencions. Davant la subvencions jo primària la cultura pròpia, per una raó de ser el substrat social crec que ho hauré de justíficar en un article més llarg.

Carícia de la FCo dedicada a la feria.

Subvenció patriòtica

La crisi escanya i el finançament pinta negre, però ara més que mai cal invertir en cultura nacional, defensar els símbols que ens aguanten com a poble. És per això que entre Govern, Diputació i Ajuntament, han donat 225.000 euros a la Feria de Abril, els mateixos que l’any passat. Segons Hereu, l’esforç s’ho val perquè la Feria és “l’expressió de tots els catalans” i d’una terra “plural i diversa”. Ara bé, com que últimament se’ls hi omplia de paradetes de moros i sud-americans, els organitzadors han decidit que enguany “todos los que vengan de fuera” estaran obligats a posar música andalusa i tendals de color blanc i verd o blanc i vermell. Sí senyor, que s’integrin, perquè una cosa és acollir i l’altre és deixar que t’envaeixin. Només faltaria!.

Efrem ha dit...

Cada any la mateixa merda