dilluns, 11 de maig del 2009

Mayor Oreja, l'ignorant

Per desgràcia tinc la sensació què espanyolisme més rancí i fosc s'ha tret la careta. Fa una trentena anys aquest veié que la dictadura no duia en lloc i s'havia d'anar cap a Europa i va moderar les formes. Hagué de tolerar la descentralització administrativa i l'existència de ens nacionals no castellans. No, obstant no va canviar, no van veure la pluralitat interna com a font de riquesa si no com una nosa que calia tolerar. Però de seguit el PSOE va començar a intentar laminar aquesta nosa.

Avui per avui, en canvi el nacionalisme espanyol és sent fort després d'haver bandejat els nacionalistes dels seus feus electorals i haver posat tot el mapa electoral amb els colors del bàndol nacional.

Per això ara per ara el nefast Mayor Oreja, basc de naixement i prou, s'ha tret acusar als que defensem la immersió lingüística d'ignorants. Jo li puc demostrar el contrari, si hagues apartat el seu odi visceral a la pluralitat o en un atacs de lucidesa hagues observat els resultats de la selectivitat a Catalunya i de fora de Bilingües catalanoparlants o Monolingües castellans de les castelles hauria observat que no hi ha correlació entre formació en immersió en llengua no castellana i ignorància. Si no què és miri al mirall i trobarà un exponent de ignorància supina amb mala fe hispànica incorporada.
D'haver volgut s'hauria pogut informar a Estrasburg i li haurien dit que el model és apte.

Però el que PP i de sota ma PSOE defensen és minoritzar i assimilar per reduir a un folclorisme provincià les llengües iberiques diferents del castellà i acabar la feina d'assimilació que no s'ha pogut dur a terme des de 1716.

PD: Les formes i el "talante" són diferents però el fons i els objectius són els mateixos. El PP per molt que a vegades és posin careta liberal no ho són.

5 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Dissabte això, avui sento l'Ànsar dient que part de la crisi econòmica és culpa de l'Estafatut de Catalunya... Aviat diran que els separatistes produiran una explosió nuclear que acabarà amb la vida a la Terra...
Quant més els hem d'aguantar!!!!??? Quin fàstic tenir veïns malparits i fanàtics d'aquesta manera.

Josep (sl) ha dit...

Saps si ho dit en una degustació de vins?

L'home del sac ha dit...

Doncs no ho sé. Crec que no li fa falta veure vi per dir bajanades d'aquest tipus... però sospito que alguna cosa deu esnifar... perquè és evident que a ell ningú li ha de dir el que pot esnifar i el que no!

Ah, a banda del que he dit abans, no ens oblidéssim de l'anunci a la premsa amb els nens emmanillats.
Però no havíem quedat que no es podien fer servir nens per fer anuncis polítics, encara que fos per promoure una selecció de futbol???? Doncs ara els capsigranys aquests els posen als anuncis emmanillats... clar que sí és per atacar Catalunya tot si val, perquè és una causa noble.

Tresinores ha dit...

A Mayor Oreja menor cerebro.

Josep (sl) ha dit...

Era un títol alternatiu, com Mayor Oreja L'orellut.