divendres, 11 de setembre del 2009

descafediada

La de negre a Primera fila és Dolors Camats, ICV aplaudint a la cantant Noa. Boicot a la qual donava suport ahir des de el faristol (com és veu no solament les masses són incoherents, també els individus).


Enguany tindrem una Diada descafeïnada, un any més. Com cada any des de l'existència dels tripartits la diada serà cada cop menys catalana i li donaran aspecte "cosmopolita" dedicant-la a mediterrània i els seus pobles.

No ens ha de sorprendré, no és el primer cop. Amb l'excusa de representar el "tots els Catalans" any rere any han anat esborrant la catalanitat als actes institucionals. Ja fos inserint flamenc i invitant a cantats en castellà al acte institucional... El cosmopolitisme i la voluntat inclusiva, com ja sabem, acaba als Pirineus. Fins al punt que enguany sota el blau de la mediterrània ha desaparegut la senyera i l'escut de la Generalitat és poc visible.

De fet enguany, el govern ha tingut sort de poder tapar-ho gràcies a una polèmica vergonyosa i ridícula amb una part del Govern (ICV) protestant al costat d'uns personatges hipòcrites contra una actuació en contra un cantant a qui ells, com a membres del govern i participants de comissió organitzadora han invitat.

No ens hem d'estranyar del poc respecte que senten els partits del govern per la festa nacional del nostre país i la seva reiteració en aigualir la nostra festa nacional. Com diu el calbot d'avui de la fundació Catalunya oberta:
...l'11 de Setembre era una jornada veritablement reivindicativa, així com una festa entranyable. Ben aviat, i gràcies a la Loapa, vam saber del cert que el PSC ja no hi creia, en la Diada: li tirava cada cop més el 12 d'Octubre. La segona màscara li va caure a ERC a partir de l'any 2003: a nivell escènic, el seu model d'actuació política eren els patètics fets del 6 d'Octubre del 1934. Pel que fa a IC-V, també està clar que des de sempre li tira un altre Octubre, en aquest cas rus i del 1917.


9 comentaris:

Adrià Izard ha dit...

Tot ho fan pels nous catalans. I els catalans de sempre que? O recuperem les institucions ràpid o l'hem perdut, estem perdent Catalunya!

Josep (sl) ha dit...

T'has de llegir el calbot sencer, és molt bo. El problema no és sí ho fan tot ho no pels nous catalans.

No oblidem que la immigració ha generat nous catalans, com tu dius, sempre què s'han integrat entre autòctons i no s'han guetitzat. A tall d'exemple, en el meu col·lectiu de la JNC no hi han gaires amb el 2 cognoms catalans.

El problema és què el tripartit esta controlat per un partit on com a molt l'anima catalanista supeditada a l'espanyola.
No oblidis que la gent que avui dona suport i va crear C's i UpyD va sortit de la orbita no del PP, si no del PSC i IC.

Adrià Izard ha dit...

He enllaçat aquesta entrada a la meva.
pd: Vergonya li hauria de fer al Montilla haver de trucar a TV3 per dir que al principi del telenotícies demanin perdò per posar el missatge institucional i la parodia del Sergi Mas fent de Montilla seguides. Gràcies els hauria de donar el Montilla per augmentar-li la popularitat

Tresinores ha dit...

Ras i curt: Una puta merda.

Josep (sl) ha dit...

Tresinores: Ras i curt.

Adrià: Un(s) nou(s) aturat(s) més a Catalunya. Em temo que a en Montilla no li va caler trucar a TV3. En tot cas va ser un error deplorable, com a President de MH no n'és gaire.

L'home del sac ha dit...

Vaig passar vergonya de viure en un país que convida gent per després xiular-la. I gent precisament que sempre s'ha destacat per la pau, i que va cantar en català i va tenir unes paraules molt maques.

Es trist, però els catalans que tenim clar quin és el nostre país i que li tenim respecte, som una espècia en extinció. Tot el que està passant últimament m'està deprimint i desencisant bastant. No li veig futur al país ni manera d'aconseguir una veritable democràcia.

Artur ha dit...

Un pas més cap el ridícul universal que Catalunya s'ha guanyat amb tota justícia. Com molt bé diu Carod: Barcelona és la capital actual de la Judeofòbia, competint amb Teheran.

Adrià Izard ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Josep (sl) ha dit...

Home del Sac: El panorama no sembla engrescador però com més aviat ens lliurem dels nostres jous, més aviat podrem alçar el cap.

Artur: N'estic d'acord amb les paraules de'n Carod. No s'enten si no la xiulada, si no és des de la judeofobia. Sobretot sento vergonya quan penso que a Espanya la falta de jueus la havien compensat amb catalans.

Entesos Adrià: de pas t'esborraré l'últim comentari. La gràcia del pseudònim és què ho sigui.