dijous, 12 de novembre del 2009

Happy hours i palles Extremenyes.

La administració pública sovint peca d'excés intervencionisme. Des de una concepció digna del socialisme més reaccionari que perverteix el llenguatge auto-anomenant-se progressista: Què entén que l'Estat, en el sentit de l'administració, ha d'intervenir en qualsevol àmbit microgestionant a les persones per al nostre bé en tots els àmbits de la vida de les persones, incloent l'àmbit privat. Sobreregulant àmbits menors. I no se'n amaguen són un govern de petits gestos.

És il·larant que des de Extremadura és vulgui vendre com a educació sexual un curs què té com a una única finalitat la auto-exploració i l'hedonisme del gaudir amb un mateix. I no a la adquisició de bons hàbits sexuals com la prevenció de les MTS o la lluita contra els embarassos no desitjats. És veu que l'excés de Administració pública, al voltant del 30% de la població activa i un superàvit fiscal obtingut gràcies a la "solidaritat" dels altres té una correlació negativa amb l'eficiència i eficàcia de l'us del pressupost públic.

Suposo que en certa manera aquesta és una forma de formació professional en l'àrdua i ingrata tasca de gestionar els diners dels altres.

Com diu el gran Dessmond: "En un racó de món, on un de cada tres ciutadans és funcionari, el que hagués suposat vertader escàndol és que el govern extremeny apostés per ensenyar als seus joves a viure de l’esforç i del treball. Però aprendre a fer la mà està molt més en sintonia amb aquest pla futur de per vida que és el de quedar arrapat com una gadella en alguna escletxa de l’administració. Cal saber fer coses de profit, així que hom s’incorpori al mon feiner."

A Catalunya el tripartit no és queda curt tampoc. I tampoc és el primer cop. Fent una llei que no podrà implementar i menys avaluar el compliment, però això sí podrà sancionar als locals. La prohibició: De barres lliures, 2x1s i Happy hours. Per desgràcia ve de la percepció més caduca i despòtica. La administració és creu què ens ha de lliurar de la responsabilitat de beure amb responsabilitat i vetllar per la nostra salut. com si els pobres mortals no fóssim capaços de beure amb responsablement (o no) sota la nostra responsabilitat i l'estimable ajuda del Cos de Mossos d'Esquadra i de les Policies Municipals. A més ho fa sols incidint solament en en la modalitat com bevem.

Per desgràcia l'aplicació és el què em preocupa i és podria fer el mateix estalviant als locals la inseguretat jurídica i les inspeccions pujant el impost especial sobre l'alcohol. Aquest tampoc solucionaria el tema però incrementaria la recaptació pública. Si ets addicte a l'alcohol té's indiferent el preu; et cal i el necessites. Tampoc disminuiria substàncialment el cost què té per la sanitat els comes etílics de matinada i les cirrosis i pot ser baixaria testimonialment l'abús d'alcohol.

6 comentaris:

Adrià Izard ha dit...

La mesura de prohibir els 2x1 només beneficia als bars i en part. Perquè es més car pagar cada cosa que no pagar per tot i que et regalin una par.
Per la part d'Extremadura demostra bastant d'aquesta espècie humana inevolucionada que els hagin d'ensenyar a fer-se treballs manuals. Tot i que estaria bé tenir aquesta assignatura.Millor que ciutadania i eticocívica que s¡han inventat els sociatas i són una menjada de coco... M'agradaria veure els examens com són, suposo que pràctics :D

Josep (sl) ha dit...

No estic d'acord. Més què als bars beneficia als llauners pakis i als negocis que venen alcohol pel "Botelló". Ja que deixes els bars sense una eina per combatre la seva competència deslleial del Pakis i pots convertir l'ingesta massiva d'alcohol en places públiques en un desori encarà més gran.

L'augment de l'impost afecta a tots per igual i no afecta massa a cap segment.

És com la Happy hour és un 2x1 en una hora de poca afluència o un preu reduït per mantenir la afluència.
No ho he mencionat però crec que la barra lliure si s'hauria d'eliminar perquè aquesta convida més a l'excés. I sincerament l'espectacle per cap d'any en una festa amb barra a les 7 del matí si condueixes tu és depriment.

Sobre les palles: "L'assignatura" no té res de formació tret de l'autoexploratòria. Si segueixes els enllaços de l'article de l'E-noticies et duu a la explicació del contingut i no se si riure o plorar.

L'home del sac ha dit...

És realment molt lamentable això d'Extremadura.
Jo tinc la teoria que l'única motivació que tenen en ensenyar aquestes coses a les escoles és que fer-se palles està mal vist segons la moral catòlica, llavors crec que ho fan per fer enrabiar l'Església i així ser mes progres i moderns.
Si no és així no ho entenc. Qui es vulgui fer una palla ja se la farà. Que estiguin tranquils que quan els piqui ja se la tocaran... si volen. I si creuen que no se l'han de tocar i estan en el seu dret i a l'escola no tenen perquè incitar-los a fer-ho. Jo no estaria tranquil de portar als meus fills en una escola on els ensenyessin aquestes coses... Si els mestres tinguessin un mínim de decència si els arribés un paquet d'aquests papers per repartir als seus alumnes els haurien de llençar immediatament al contenidor (el de reciclatge de paper, és clar)

Josep (sl) ha dit...

Home, jo he pensat el mateix, que per fer-se el mudernillus han d'escandalitzar el clero. Però bé que hi farem. Jo opino que la autoestimulació s'aprèn amb el temps i de manera espontanea i millor guanyar el plaer de la descoberta per un mateix.

Miquel ha dit...

Quan ho vaig llegir per primer cop juro que vaig pensar que era una broma de l'estil "Apadrina un nen extremeny", però veig que no, que és totalment cert.

I parlant de mesures estúpides, aquesta pretesa regulació de la venda d'alcohol per part del govern és igualment penosa. Més restriccions, més control i menys llibertat. Visca!

Josep (sl) ha dit...

Per això ho he escrit. Apart de ser estúpida aquesta mesura crea: Més restricció, més paternalisme, menys llibertat, menys creure en la responsabilitat, ineficàcia i impossibilitat de control efectiu.
El únic que fa la mesura és ajudar a desviar el consumidor cap al consum fora dels locals.