dimecres, 10 de març del 2010

Neu i agònia del Tripartit.



Amb l'últim temporal de neu en conseller Joan Saura ,un cop més, va demostrar que no pot fer cap servei al País millor que presentar la dimissió amb la cúpula de interior en bloc. De fet l'únic legat que podríem considerar digne al seu successor és un despatx decorat segons els principis del Feng Shui. El conseller dóna de fa temps una sensació d'apatia constant desbordat sempre pels esdeveniments esperant la seva data de jubilació... Com diuen al Cimera: Veuen morts polítics.

De fet la gestió del govern ha estat galdosa. Abans d'ahir sols és la cirereta del pastís. Miraré de ser més benigne que en Salvador Sostres. Si el conseller marxa Mallorca, fet què és lliure de fer, i sap que hi ha una situació que raonablement pot requerir la seva presència, pot disculpar la assistència o anticipar el retorn.
O per l'espectacle entre còmic i lamentable. Amb el cap de Protecció Civil atrapat en un tren per la nevada, fet disculpable per a un a ciutadà del carrer. Però havent de tenir informació del què temporal què venia i de quina havia de ser la seva intensitat, que quedes atrapat és revelador de la preparació del Govern.
El govern pot ser desbordat per la intensitat de la nevada i es disculpable. Però el Govern no pot quedar sorprès per la nevada.

Si a més tenim en Boada. Arrogant i perdonavides; Dinamitant la poca credibilitat i consistència que li queda al Govern. Bordant-nos als ciutadans dient que la culpa és nostra per sortir de casa ens podem quedar amb la sensació que ens aixequen la camisa. I els altres socis mirant de disculpar o minimitzant el caos.

De fet la sensació que tinc de fa temps és de Govern, el Tripartit tal com el coneixem, fa fèrum de mort. Agònic sols vol trampejar com pot el temporal i arribar fins on puguin i si pot ser fins al novembre entomant els menys cops possibles esperant poder reviscolar. Però bé, a càs queda algú amb sentit crític, sentit comú i que conegui què és la vergonya; capaç de justificar voler seguit amb quatre anys més del mateix.