diumenge, 1 d’agost del 2010

Espanya; un món al reves.

Per algú que vingui a Espanya pot trobar coses pintoresques. Si expliquéssim a algun estranger, com jo he hagut de fer, com ha anat la prohibició dels toreig a Catalunya i ho contrastéssim amb la premsa de Madrid trobaria com mínim a Espanya una casa de bojos (com l'han trobat).

Com a mínim és sorprenent, que la premsa de Madrid, sobretot la més dretana i vinculada al passat dictatorial de l'Estat espanyol. Parli amb aquesta lleugeresa de dictadura a Catalunya. Perquè el parlament hagi legislat i votat a una ILP sobre un tema que té totes les facultats per legislar.

Entenem el procès des de la formulació de la ILP ha estat profundament democràtic, recollint el sentiment majoritari de la població, va recollir les signatures necessàries per ser tramitada, va passar el tall de la mesa i va arribar al parlament on favorables i contraris a la prohibició van poder debatre amb arguments i finalment la votació va donar la victòria als abolicionistes. I que ha coincidit per casualitat en el temps amb un altre moviment democràtic de defensa de la secessió que ha fet què és retroalimentesin i és donessin mútuament ressò internacional.

Com sempre que els convé aquests mitjans garants i defensors de "la democràcia i les llibertats"
no han perdut un moment i han estats ràpids i eficaços en: Mentir, manipular, calumniar, assetjar, pressionar i negar la sobirania del parlament de Catalunya. des del mateix moment que la ILP va passar el tall.

La única cosa que ens fa la prohibició és fer a Catalunya més Europea i avançar en el sentit en què van els canvis en les legislacions europees i dels moviments en altres països on les curses de braus també són tradicions pròpies. Mentre deixa en evidència la barbàrie identitària i la irracionalitat de la Espanya més cañi. I no oblidem la vinculació entre els toros i un dictadura no té res a veure amb la prohibició, si no en la manera com la dictadura de Franco fa fer seva la "fiesta" i la convertir en la "fiesta Nacional".

PD: Hi ha rumors de Boicot .

5 comentaris:

Artur ha dit...

Jo pensava, quan era jove, que l'animadversió que bona part de l'Espanya profunda sentia envers Catalunya era fruit de segles d'oscurantisme. Finalment he arribat a la conclusió de que aquest anticatalanisme flagrant és genètic i ara, esperonat pel que s'anomena "la caverna mediàtica", arriba a ser difamatori fins a límits insospitats. Mentrestant el rei resa a l'Apòstol per a que es mantingui la integritat d'Espanya. Si al menys hagués resat per a que es reduís l'anticatalanisme i que molts diaris no ens insultessin, jo m'hagués sentit més satisfet.

Josep (sl) ha dit...

Sí el Rei resa per la unitat d'Espanya es bon senyal, massa gent solament resa quan esta a les ultimes o en situació de perill.

És Agost i Salou s'omple del turisme espanyol de la pitjor classe. Què és pensa què em pot torejar. I quan no ho fa sovint em recorda; "Como se nota que eres catalán".
Sobre la caverna i l'anticatalanisme: Es culpa de la caverna o la caverna sols reflexa els ànims de la societat.

Anònim ha dit...

Les decisions preses per un Parlament democràticament escollir no poden ser dictatorials. Sempre que s'aprova alguan decisió que no els agrada parlen de "dictadura". Curiosament, els mateixos que es trobaven ben còmodes en ella.

Josep (sl) ha dit...

Ells es trobaven ben còmodes en una dictadura. Però, els defensors de la "llibertat" a Espanya sols ho són quan les decisions democràtiques no els agraden. I mai si la "llibertat" de la persona en el camp nacional és de voler ser menys espanyol.

De fet els hi he explicat a uns nord-americans que m'han preguntat pels toros i m'ha dit que no entenen Espanya.

Assumpta ha dit...

A mi, que el PP em vulgui donar classes de llibertat em provoca nàusees... On és la llibertat quan es prohibeix veure TV3 al País Valencià?

Que n'arriben a ser, d'hipòcrites!!

Per cert, que vinc saltant (en sentit figurat, és clar) del blog de l'Albert B. i R. :-)