dimarts, 28 de setembre del 2010

El miracle de les enquestes en contra

Avui és 28 se setembre. Falten 2 mesos per les eleccions i les perspectives electorals del tripartit cromàticament semblen una sotana. De fet ara per ara la reedició del tripartit sembla una broma de mal gust o entre improbable i impossible si la aritmètica els abandona.

Un dels efectes d'aquest col·lapse electoral de final de legislatura és què inclús ICV, sabent que la mesura és impopular, ara acceptaria racionalitzar i flexibilitzar la limitació de velocitat als accessos a Barcelona. Fins ara, el Tripartit en bloc havia permès a ICV marcar paquet verd amb la implantació i manteniment de la limitació de velocitat tot i la demostració científica del fracàs de la mesura; aquesta no havia assolit els seus objectius, però s'havia mantingut dogmàticament, al·legant motius de seguretat i contaminació de l'aire. Per desesperació de molts conductors amb cara de babau havent d'anar a una velocitat inferior a la que la via permetia i amb un ull vigilant l'aparició dels radars i l'altre a l'indicador de velocitat.

Doncs, pot ser haurem de donar gràcies a la demoscopia electoral per ajudar al President Montilla (va donar suport a ICV enfront dels seus propis consellers) i a ICV per rectificar i permetre què el dogmatisme es transformi en pragmatisme.

Però, ara ja no toca flexibilitzar. El Tripartit s'ha cremat i ha devorat políticament els seus pares. Ara hi ha voluntat de canvi comparable a la que hi podia haver desprès de 23 anys de governs continuats de CiU; amb Jordi Pujol al capdavant. En 7 anys el Tripartit ha aconseguit saturar a la gent. que majoritàriament manifesta la necessitat d'un canvi polític. Fins al punt que la majoria dels votants del partit Socialista preferiria a Artur Mas de President.

I tinc seriosos dubtes que flexibilitzar ara la limitació els ajudes a remuntar a les enquestes i poder repetir nous espectacles en la pròxima legislatura.