dimecres, 28 de novembre del 2007

Meme

Com redactar un bloc. Crec què seria interessant analitzar una sèrie d'aspectes. què poden ser útils a propietaris de blocs.

1) Brevetat: a gran varietat de blocs/blogs fa què sigui important mantenir la atenció del lector. És gairebé impossible retenir l’atenció més enllà de les cinc-centes paraules.

2)Actualització: per afavorir l'interès dels lectors has de de oferir novetats. Amb certa freqüència. Un mínim de 4-5 articles mensuals seria un bona xifra. Amb tot lo important mantenir el perfil propi dels textos.

3) Debat: Els comentaris rebuts al bloc demanen atenció i resposta. Un bloc amb requereix atenció amb els comentaris rebuts. Es mostra d'atenció donar respostes apropiades amb brevetat i correcció.

4) Informació: La brevetat que demanen els blocs ha de compensar-se amb links a webs, llibres i altres blocs que ampliïn la qüestió tractada. I ofereixin contrast a les dades publicades.

5)Llibertat i Rigor: Tot ser un bloc polític, s'ha de fer servir el propi i Llibertat de publicació, som eina de debat i difusió d'idees i opinions, no de propaganda electoral, s'ha de defugir els prejudicis i els dogmatismes. La llibertat comporta responsabilitat. Un bloc no rigorós, poc responsable, falla a la confiança d’aquells que el visiten.

6) Promoció. Per general debat i opinió t'has d'obrir i aconseguir enllaços, participar i ser enllaçat per blogs amb gran nombre de visites i blogs d'amics i companys. T'has de obrir també a tendències amb les què no ets especialment pròxim, per permetré la transferència d'idees.

i ara reenvio aquest meme a en Joel Bonet, en i Cesc Bonet i en Dessmond.

5 comentaris:

Dessmond ha dit...

El meme consiteix en que penso com s'ha de redactar un blog o bé seguir l'esquema dels punts?.
Jo tinc una mica de fòbia als memes... puc passar de fer-lo?. Si t'has de molestar el faig religiosament, però és que n'hi ha per donar i per vendre.

reflexions en català ha dit...

Hola, Josep,

És la primera vegada que et visito. Molt de gust.

Em sembla que el més important a l'hora d'escriure al bloc és ser tu mateix. Evidentment, a tothom li agrada que el llegeixin i li escriguin comentaris, però sens e perdre l'oremus.

T'he enllaçat. Salut.

Josep (sl) ha dit...

El meme consideró què és explicar els teus pròpis críteris a l'hora de redactar el teu blog.

I ets lliure d'aplicar-los lliurement i si no vols pots trencar la cadena.

Cesc ha dit...

Hola Josep. Crec que coïncidim bastant. No faré un nou meme atès que ja m'el va enviar en Quim Amorós. Entenc que seria una repetició.

Ens veiem!

Josep (sl) ha dit...

Exemple en un tema primordial.