dissabte, 22 de març del 2008

Alfons López Tena




Aquest dimecres, dia 26, El vocal del Consejo General del Poder Judicial Alfons López Tena presenta el seu llibre: Catalunya sota Espanya al Col·legi d'Advocats de Tarragona. Esta al costat del Diari de Tarragona.
Aquest acte es celebrarà a la sala d'actes de l'Il•lustre Col•legi d'Advocats (c/ Enric d'Ossó nº1) a les 20:00 del vespre.


Alfons López Tena és l’autor del best-seller, Catalunya sota Espanya, i fa contínues xerrades on un congrega un públic abundant què sol quedar bocabadat. Davant la colla de independentistes de calçotada que fins ara: a) Es queixaven de la nostra situació; b) apel·laven al sentit nacional de la gent sense saber com fer-ho, ho sense creure's-ho ells mateixos; c) fan propostes de partit, per tal que, des d’uns pocs escons, s’esgarrapin cosetes; d) defensaven fer pedagogia a Espanya perquè ens comprenguin; e) O és centraven exclusivament en la llengua i en la cultura com a únic recer; f) feien discursos abrandats per la independència sense assenyalar com arribar-hi ni un projecte de país tenien o pitjor un amb un projecte de país caduc de l'Estil República Popular de Catalunya.

López Tena, no; Ell explica la situació actual com a notari què és donant fe. A més ell assenyala una sortida, amb la llei a la mà. Sobre ell recauen dos avantatges que poca gent té: que coneix les lleis molt bé, com a professional jurista que és, i que viu dins del poder estatal, com a membre del Consell General del Poder Judicial. I sap que van a escanyar Catalunya econòmicament (port, aeroport i trens a Europa). Quan l’escoltes t’adones que clamar per la justícia, exhibir les nostres nafres o desmentir les mentides oficials no serveix de res. Sí que serveix buscar la fórmula per poder fer un referèndum legal –ell l’ha trobada–. I, si aquest es guanyés a favor de la independència, rebríem una tèbia oposició europea, una histèrica oposició espanyola i el suport d’Estats Units (que volen Europa com més esmicolada millor).

Alhora té el valor afegit de tocar de peus a terra, parla de possibilitats reals, amb sentit viabilitat, sense sentimentalismes i defuig tota utopia.

Perquè Si preguntes a López Tena com podem convèncer tanta gent, havent-hi tants espanyolistes, per guanyar aquest referèndum, et diu, amb un somriure, què ha Txecoslovàquia abans del procés de separació sols volien partir l'estat el 15% de la població i el sí va guanyar després el referèndum, Eslovènia; el mateix i és estat. Fa tres segles que tenim mentalitat provinciana, que no es tracta de convèncer tothom, sinó la meitat més un, un 55% va ser la xifra què la UE va donar per bona quan Montenegro va votar la independència. López Tena, amb Hèctor Bofill i Roger Albinyana, dirigeixen el Cercle d’Estudis Sobiranistes. Un "Think Tank" d'argumentació independentista independent dels partits polítics.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Cercle_d%27Estudis_Sobiranistes


2 comentaris:

Moré ha dit...

No has posat a l'hora que presenta el llibre.

Josep (sl) ha dit...

he de confirmar però crec què són les 8. Per això no ho he posat.