divendres, 7 de març del 2008

Ni PP ni PSOE


Primer de tot vull condemnar de forma clara i explicita l'assassinat comés per ETA a Mondragón aquest migdia. Dessitjo la fi de la violència a Euskadi. Acabat aquest incís anem al tema principal.

Després dels "interessants" debats en les televisions podem conclouré que tot les diferències en el eix dreta esquerra entre Mariano Rajoy i José Luís Rodríguez: apart de què cap dels 2 té el nivell de: McCain / Hillary o Obama; Royal o Sarkozy, per sort de francesos i Nord-americans. Tenen els següents punts en comú, com va quedar clar en els debats duts a terme al llarg de la campanya i com a catalans haurem de tenir clar aquest diumenge 9. Com a Catalans va ser uns debats fets en canals espanyols i per Espanya i com a catalans no ens podem sentir satisfets perquè no vam trobar alternativa al seu discurs nacional.

Conclusions:

1. Rodríguez i Rajoy no van parlar sobre el finançament català perquè estan d’acord en continuar l’espoli fiscal que pateix Catalunya.

2. Rodríguez i Rajoy no van parlar sobre les llengües que es podrien emprar al Congrés de Diputats perquè estan d’acord en prohibir-hi l’ús del català. En Rodríguez l'anterior legislatura defensava el Català oficial a Europa, però no a Espanya i aquesta ni això.

3. Rodríguez i Rajoy no van parlar sobre el tancament de TV3 al País Valencià perquè tots dos volen el secessionisme lingüístic.

4. Rodríguez i Rajoy no van parlar sobre el sistema radial d’infraestructures de l’Estat perquè tots dos estan d’acord amb la preeminença de Madrid.

5. Rodríguez i Rajoy no van parlar sobre l’anomenada “Audiencia Nacional” perquè tots dos estan d’acord en l’existència d’aquesta rèmora franquista i en la manipulació de la, mal anomenada, “justícia”.

6. Rodríguez i Rajoy no van parlar sobre Kosovo perquè tots dos simpatitzen amb Sèrbia.

7.La principal diferència va ser què en Rajoy va atacar l'immersió lingüística i Rodríguez no la va defensar: Si no la va fer servir per contraatacar. Com un roc més de la seva baralla. "Esa ley esta vigente desde hace 20 años y ustedes no han dicho nada hasta ahora porque necesitaban a CiU para gobernar.

8. No van parlar dels documents incautats coneguts com a papers de Salamanca que resten allà. Perquè pels 2 són papers de Salamanca.

9. Cap d'ells va parlar del greuge comparatiu en les infraestructures com autovies i les autopistes de peatge o les tarifes de l'AVE, no estan en l'agenda de cap dels seus partits.

Tots els catalans encarà que no siguin catalanistes hem de entendré que Rodríguez i Rajoy són espanyols i exerceixen d’espanyols, fet natural i lògic. Nosaltres com a catalans. Se'ns fa tan difícil entendre que no és possible una doble lleialtat a dues realitats nacionals distintes i massa sovint oposades? Ells ho tenen clar. Ells solament n'hi tenen una la espanyola i en cas de conflicte sempre escombraran cap a casa Espanya, no té secret, i que encarà que no siguin catalanistes pagaran igualment 30€ per anar de Tarragona a Barcelona amb AVE quan per anar de Toledo a Madrid en val 9€.

Si aquest diumenge us quedeu a casa per mandra o us acosteu a les urnes per dipositar-hi un vot en blanc, a favor del PP, de Ciutadans o del PSOE estareu recolzant l’espanyolisme de Rodríguez i Rajoy, és a dir, l’espanyolisme del PSC-PSOE i el PP. Recordeu quina lleialtat nacional o administrativa teniu i voteu una opció catalanista; el dilluns serà massa tard per lamentar-se dels resultats electorals. Ara és el moment de fer-nos respectar. Si voleu fer Respectar Catalunya voteu CiU. o si no en el seu defecte com a mal menor ERC o ICV.

11 comentaris:

Artur ha dit...

Res de mal menor: votar CiU i res més!

Artur ha dit...

El debat no va res més que ser un aparell captador de vots. Rajoy va cercar els votants decebuts del PSOE, els que pensen que Espanya es desintegra i Zapatero va anar a caçar el progre català, el catalanista social-demòcrata que no tenia clar si tornaria a votar al PSC, etc...

El PP ha sacrificat Catalunya. És conscient de que vol quedar-se amb el vot de Ciutadans i a tal fi el cop d'estat ha anat dirigit a separar els partidaris de Piqué.

Moré ha dit...

Carol, jo he votat aquesta vegada. He votat CiU. Després de veure els resultats CiU ha aguantat la sotregada però no serveig de res -No mana a la Generalitat, no comptarà per res a Madrid ja que no és decisiva, ha perdut pes municipal i a més no té diputacions- CiU és un partit ambigu i de caràcter residual, ja definitivament, fonamentat en el pujolisme. Cal canviar tota la cúpula de CDC i replantejar els pactes amb Unió.

ERC ens va vendre que pactava amb el PSOE per arrastrar vots de l’espanyolisme a les files de l’independentisme. Ja no se’ls creuen ni els seus. S’han fotut una nata que acabarà amb la caterba de masells que els manen.

El PSOE-PSC ha fet servir el vot de la por al PP i els ha servit bé. Amb l’exemple que ens has posat del tipus del tren es veu ben bé que ah més han anestessiat Catalunya. Malgrat totes les bestieses que han fet la mala gestió… i guanyen. Són capaços de sortir amb la Chacon al capdavant i dir que demanaran que es publiquin les balances fiscal quan la dona aquesta és mistre del govern que nega donar-les ( i els catalans empassant bola). Els catalans són idiotes? Des de fora sembla que sí. Però això passa per no tenir un Estat propi. El diferencial de vot que han tret aquesta gent a Catalunya governaran a Espanya. Patètic per las catalans.

El PP ha de replantejar-se tot. Però el problema és que a nivell espanyol no han tret prou mals resultats com per arrastrar a la plana major del PP, però si que defenestrarà a Rajoy ( que encara era el més moderat) . A Catalunya per guanyar un diputat han defenestrat les possibilitats moderades de fer quelcom a nivell nacional català… patètic.

Cal replantejar-se uns nous partits que des del liberalisme nacional facin una regeneració nacional. Serà prou difícil, de moment avui Catalunya ha perdut definitivament.

Josep (sl) ha dit...

Els resultats me fan sentir decebut pel resultat Esperava una millora de resultats i que els catalans serien crítics amb la pèssima gestió feta pel govern central de les infraestructures i els incompliments de les promeses electorals. Creia que el públic no cauria en el vot de la por i què votar el PSOE era menys dolent.

La cúpula de CDC ja esta canviada i sense cap dubte ha de seguir amb el camí traçat per la Casa Gran.
I continuar la regeneració del discurs i les formes, crec que el gran repte és atrauré el vot jove i el vot catalanista emprenyat.

Si mirem númericament ha suportat la batzegada força bé en una campanya molt disputada entre PP i PSOE. I és el què podria ser el principal suport solid del PSOE a nivell espanyol. Què no l'obligui a pactar amb partits petits d'esquerra, què han sortit electoralment perjudicats dels pactes amb el PSOE.
També al senat: On hi ha un empar PP-PSOE a 101 CiU és qui trenca tot empat.

Moré ha dit...

De veritat creus que la cúpula de CDC ja està canviada? Són els cadells del pujolisme (i ja és mort i enterrat, avui CDC és un partit residual en descomposició) . S'ha enviat a Madrid tipus que no han treballat mai en altra cosa que fer de polítics i que farien qualsevol cosa per conservar el seu modus vivendis. Els diputats enviats a Madrid són tots i dic tots una mediocritat.

Josep (sl) ha dit...

Rectifico 11 escons 1 més que en l'anterior legislatura.

A CiU sempre se la dóna per morta enterrada i residual, de fet ja la consideraven morta el 2003, de fet esta viva.
Jo no diria Això dels que conec com en Jordi Jané. Que durant dos anys consecutius ha estat el diputat més actiu del congrés i així li ha reconegut la premsa.
També altres diputats me donen bones sensacions com en Carles Campuzano o Pere Macias.

Tens raó en una cosa, no obstant no crec que sigui en les persones on hagi de consistir el canvi, si no crec que CDC ha d'aprofundir en les reformes i seguir el camí plantejat per la casa comuna de catalanisme.

Josep (sl) ha dit...

La cúpula actual de CDC són gent què durant els finals dels 80s i primers dels 90s estaven cursant estudis i estaven agrupats en el sindicat d'estudiants FNEC o els col·lectius independentistes com l'Oriol Pujol o JNC com en Campuzano.

Moré ha dit...

Sí Josep, eren gent com la que tu dious... i que per tant no han treballat mai al món real. Ara farien qualsevol cosa per seguir manetenint la mamella que els dóna de menjar. Solament han fet de polítics professionals

Josep (sl) ha dit...

El món de l'empresa et refereixes per dir món real, Gent com en Casademont o l'Antoni Vives si hi estan ho hi han estat. Gent com el David Madí i l'Artur Mas o advocats exercint si han estat vinculats al món de l'empresa, a partir de segons quin nivell arribes la carrera política t'obliga a tenir dedicació exclusiva.
Sense cap dubte hi podrien tornar. Certament un dels reptes del sistema actual és facilitar la sortida del món de la política i el retorn al món laboral estricte.

Jo crec que els resultats permeten aprofundir amb calma en les reformes sense la pressió d'una debacle electoral. Certament també hi ha gent amb molta carrera a l'esquena a qui la jubilació podria arribar.

Compte amb que parlem de món real, exemple en José Montilla sempre ha estat funcionari. I ni el Carod, puigcercós i en Ridao mai han estat al món acadèmic.

Moré ha dit...

Mas no ha exercit quasibé mai , Madí quasibé tampoc. El vostre Campuzano sempre ha fet de polítici professional... NO FOTEM HOME NO FOTEM.

En l'esquerra el que dius és normal -són vividors- en un partit que aspira dir-se liberla no. Per això campuzano es defineix com a socialdemòcrata oi ?

Josep (sl) ha dit...

social-liberal. Però és el més a l'esquerra de CiU.