dilluns, 25 d’agost del 2008

We shall Overcome a Salou




Sento, no haver ho pogut escriure abans sobre la campanya, ja que per problemes professionals d'última hora no hi vaig poder participar personalment en els actes tot ser un inductor de què és fessin a Salou. Tret d'una estona la meva presència va haver de ser nul·la.

Companys i encarà més important; Àmics Membres de diferents col·lectius de la JNC sobretot del Tarragonès, Baix Camp i la Conca de Barberà el passat divendres dia 15 van fer un acte de reivindicació nacional portant a Salou la campanya “We shall overcome” amb un repartiment de pamflets i xapes i la posterior rebuda de un vol a L'aeroport de Reus acabant en un sopar de germanor a Tarragona.
La campanya "We shall overcome" ha estat impulsada com una campanya d'abast nacional dirigida a donar a conèixer la Situació catalana als Estrangers sobretot turistes, la situació catalana. Denunciant les actuacions de l'aparell de l'estat amb el nul respecte l'autogovern i la voluntat popular amb el Nou Estatut. Amb els incompliments flagrants de la Llei orgànica aprovada per 2 cambres legislatives i un referèndum. Junt a la creixent voluntat de Catalunya d'esdevenir finalment un país normal, un Estat independent dins de la UE.

Aquesta campanya de la JNC té com a objectiu explicar als estrangers que l’Espanya del PP i del PSOE és per a Catalunya una un lloc on no ens podem sentir ni realitzats ni lliures, es a dir una presó. I alhora un dóna un missatge d'esperança. Ja que "We shall overcome" es pot traduir al català per “Ens en sortirem” o "vencerem". Aquest lema té una llarga trajectòria i es conegut per haver estat usat per diversos moviments en defensa del drets civils individuals i col·lectius de diversos col·lectius al llarg del segle XX.

Al llarg de tot l’estiu, la JNC a fet present la campanya a punts de les zones turistes i punts d’arribada de turistes (aeroports catalans bàsicament) i a les diferents festes majors i diades castelleres. Durant dels mesos d’estiu la campanya s'ha dut a terme en diferents punts amb l'esperança de donar nos a conèixer i donar a conèixer el nostre missatge.

2 comentaris:

Un indígena ha dit...

Una excel·lent iniciativa. Tant de bo altres entitats facin coses semblants a la resta de Països Catalans.

Josep (sl) ha dit...

Desgraciadament ara mateix és necessari donar a conèixer el nostre missatge, no tan sols de portes endins si no de portes enfora.