dijous, 18 de març del 2010

Mònica Terribas.

L'entrevista feta Primetime per part de la directora de TV3 Mònica Terribas al President Montilla esta duent cua. Les continues i diverses acusacions irades, fora de lloc per part de militants i membres d'alt nivell del PSC-PSOE. Des de l'acusació "d'un suposat interrogatori", exigir que se ha de tractar al President entre cotons degut al seu càrrec, fins a arribar a un l'insult personal fent una desafortunada referència a la vida sexual de la periodista.
Em fan entendre que no accepten o no entenen que el càrrec no comporta immunitat. I que la llibertat de premsa per ells s'acaba quan no en són beneficiaris.

La Mònica Terribas és una professional capaç i va plantejar la entrevista com a servei públic. Com a bona entrevistadora i per això prestigi com a entrevistadora. Amb el seu és un estil particular, que no ens té acostumats a entrevistes massatge.
Va acorralar al President amb preguntes incisives, va atrevir-se a repetir preguntes quan se les esquivava i de fet no va ser una entrevistadora dòcil, fent el llepa. com sovint estem acostumats. O llepa i implacable de manera selectiva segons l'entrevistat i el seu color.

Pot ser què aquesta manca de submissió acostumada va fer esclatar als que no estan acostumats a què és pugui entrevistar amb rigor, inclús amb el risc de deixar en evidència a un entrevistat dels seus. De fet una entrevista similar a Artur Mas o Jordi Pujol no hauria tret un corifeu de afins exigint caps. Els dos anteriors tenen els recursos per sortir en condicions de una entrevista similar. No necessiten ser tractats com vaixella de porcellana. I la culpa no és de l'entrevistador; si l'entrevistat no té entre les seves virtuts la capacitat de comunicar; té un ritme lent fregant a narcòtic, es mostra apàtic i monòton alhora de respondré i necessita llargs silencis per a respondre. La Mònica Terribas ja va fer prou evitant la fugida d'espectadors que hauria canviat de canal de haver-se mantingut el ritme de la entrevista "ideal" per al personatge. Per a qui l'entrevistador més adient sembla ser Jesús Quintero.

De fet sí aquest és el to d'un entrevista de Mònica Terribas a Artur Mas, jo no em queixaré. Prefereixo un periodista actuant amb rigor i professionalitat. Soc favorable a la llibertat de premsa i també vull un entrevistat que comuniqui.

I per estalviar-me un post. El president no sols no comunica si no que tampoc gestiona. Ara a més la crisi de la nevada s'ha contagiat al Govern. Amb el contraatac d'ICV per evitar pagar tots els plats trencats han disparat també dintre del propi govern.

4 comentaris:

Miquel ha dit...

Jo no vaig veure l'entrevista i per tan no puc opinar. El que sí és lamentable és que ens entretinguem amb batalletes d'aquestes quan hi han problemes molt més grossos. Tampoc entenc com no fan dimitir al senyor del taxi amb la llengua bruta.

També crec que a la Mònica Terribas li importa més aviat poquet que un taxista pensi que té una vida sexual insatisfactòria...Salut!

Josep (sl) ha dit...

Jo penso que el que ha dit el President ha estat tapat pel desllenguat... Apart de "aquí no dimite nadie."

tresinores ha dit...

Una persona mediocre sense habilitats comunicatives sempre farà un trist paper. EL Montilla el fa fins i tot quan calla.

Josep (sl) ha dit...

Tresinores: Pot ser amb 4 whiskyes hauria estat més eloqüent.

Una part important del lideratge són les capacitats comunicatives. Ell n'hi va mancat, a vegades un silenci és més revelador què una resposta.