dimecres, 14 de juliol del 2010

Un llarg camí per endavant i passes enrere




Un llarg camí i passes enrere. Desprès de l'èxit de la manifestació del dia 10 què ha donat molt de parlar al món. Combinat amb el contrast amb l'Eufòria primaria "Roja". Ens ha caigut una segona gerra d'aigua freda amb l'autocensura de la mesa del parlament de tramitar la IP.
Tot i les meves esperances, el PP i PSOE han fet valer la seva majoria al Consell de Garanties Estatutàries aturant la tramitació tant de la IP com de la ILP amb una resolució vinculant. Com em temia quan calgui el CGE serà el nostre TC amb les mateixes lleialtats que el TC i anirà posant-nos els pals a les rodes, sense que ens calguí que el parlament espanyol o el seu TC. Després d'aquest dissabte aquesta autocensura és vergonyant.

2 comentaris:

L'home del sac ha dit...

El que ha fet CiU, o Unió, ja que el representant de CDC no hi era, és una traïció. El mateix dictàment del consell aquest diu que tots els procesos d'independència, en algun moment deixen de seguir les lleis aplicables per començar un període constituent propi. Està clar que si anem seguint les seves lleis no ens en sortirem mai.

Josep (sl) ha dit...

Dubto que cap legalitat constitucional inclogui; el dret de una part del territori regit per aquella Constitució a escindir-se.

Certament, en aquests casos cal seguir més els principis democràtics que la legalitat.

Un procés madur haurà d'abandonar la senda legal. I en tot cas: Que prohibeixin ells.