divendres, 1 de febrer del 2008

La nina què parla



La nina que parla

Què se n’ha fet del PSC quan els socialistes presenten una candidata que és com aquelles primeres nines que parlaven: lletjota, inexpressiva, encarcarada I te n’afartaves immediatament perquè sempre deia el mateix?

Les paraules que més repeteix Carme Chacón són “José Luís Rodríguez Zapatero” I “TOTA Catalunya”. Òbviament ningú del seu equip de campanya té la mínima idea de català, doncs els catalanoparlants mai hem comès aquest error que ve de la traducció literal del castellà (toda Cataluña), això no importaria si no fos perquè es presenta per Catalunya I està clar que és una operació pensada des dels despatxos montillistas que ocupen seus de l’administració però només administren el vot del cinturó de Barcelona.

Aquest és l’únic motiu que trobo per presentar una candidata així. Sortida del Baix Llobregat, està dissenyada amb els disquets dins el caparró que una vegada I una altra van garlant el mateix. Ja li pots preguntar el que sigui, ella només contesta fent escarafalls de l’odi que el PP sent per Catalunya com si ells no fossin espanyolistes a ultrança, I ensabonant el seu adorat ZP. M’expliquen col•legues del seu propi partit que de vegades es senten avergonyits de com fa la pilota al president, que després de cada intervenció agafa el mòbil I no es talla ni un pèl amb elogis ditiràmbics: “oye José, has estado muy bien, de verdad, insuperable, los has dejado…”

Un altre dels seus escassos temes en el menú és el recurs d’inconstitucionalitat que el PP ha presentat al TC contra l’Estatut. Si li dius que el PSOE ha fet exactament el mateix però en lloc de presentar-ne un a la totalitat ho ha anat fent amb set iniciatives diferents, I li poses el cas del Defensor del Pueblo, sr. Múgica, del PSOE , ella, com si haguessis tornat a estirar el fil amb l’anella que duien a l’esquena les nines que parlaven torna a començar emfàticament “ miri, el que no es pot permetre és l’actitud irracional del PP contra Catalunya que ha portat al boicot de productes I nosaltres no ens mereixem…bla, bla, bla”

És absolutament decebedor que aquesta dona sigui la veu del PSC a Catalunya, es pot discrepar en idees, en projectes, però és una vergonya tenir un discurs tan pobre, tan incorrecte, tan dolent… Si creiem de debò que les dones hem d’ocupar llocs a la política, hauríem de ser les primeres en exigir que se’ns demani preparació I solvència i no acceptar donetes apèndix del “jefe” de torn.

Francament, podent comptar amb dones del PSC que han demostrat saber portar un ajuntament, una conselleria, enfrontar-se a reptes de govern complicats… què hi fa la Chacón aquí? Què hi diuen des de l’Institut Català de la Dona? Munten un sidral per un cartell d’assafates nues I no diuen ni piu davant la manca d’intel•ligència en pilota picada?


Natàlia Molero

10 comentaris:

El Petit ha dit...

Que lletja surt la Chacón, Josep ja podries haver buscat una foto on surti més afavorida, pobreta...tot i que no és res de l'altre món.

Gràcies al sisteme de les cuotes i de la IGUALTAT passen aquestes coses. Qui té cualitats no sempre pot estar al capdavant.

Xapix ha dit...

Home, es que s'ha tingut que apuntar el que li va dir 10 min. abans el ZP, que segur que eren moltes coses i no se'n recordarava ja sabeu, prometo, apollare,.....

Josep (sl) ha dit...

Si surt o no surt afavorida a la foto.
El que la afavoreix menys des del meu punt de vista és el discurs pla, monòton, sense ritme, repetitiu, avorrit, amb els mateixos arguments passi el què passi, sigui quina sigui la resposta.
No és demostra en lloc la capacitat per la qual se la designada. Ni la formació què té. Ni cap altre mèrit apart d'adular el José.
De fet ella va ser un dels suports de la elecció del José Luís Rodríguez Zapatero, mentrés que el gruix del PSC, com Montilla, va votar per Bono.

Moré ha dit...

Nina; però de les que les àvies en deien "pepones" ...

Ni cap altre mèrit apart d'adular el José.

de los de les Becarias i Clintton en deien adular? Lleig, lleig

Guillem Casas ha dit...

Chacón fa pena. Punt.

Josep (sl) ha dit...

La Chacón a vegades sembla la típica nena repelent.

Anònim ha dit...

No havia vist descripció tan bona en tota la xarxa. Clavada!

Míriam ha dit...

Desenganya't, aquests col·legues del seu propi partit ja poden anar dient. La votaran i permetran que tot això segueixi així.

Josep (sl) ha dit...

Gràcies, però l'article no és meu.
No m'he desenganyat, els seus col·legues sens dubte la votaràn o com mínim ho aparentaran. Desitjant què sigui un altre efecte Montilla.

Anònim ha dit...

Chacón és una nena formada al Parlament. La proximitat no sap què és, perquè a la seva etapa al meu Ajuntament, no va fer res. La veies als plens fent els deures del Congrés. Només aixecava la mirada quan algun cop "me había empleado" amb ella. Trist però cert.