dijous, 16 d’abril del 2009

La JNC exigeix a CDC expulsar Guardans

A pesar de les opinions miops de l'inefable Joan Ferran sobre la marxa de Ignasí Guardans a Madrid, com a una suposada pèrdua de la "moderació" de CDC s'equivoca la moderació esta present perquè CiU i CDC en particular són forces centrals que fan frontera i no oblidi la gent què fa el camí invers del PSC cap la Casa Gran del Catalanisme com l'economista Germà Bel.

El nostre posicionament donat a conèixer en declaracions a TV3: Per boca del president de la Joventut Nacionalista de Catalunya. Gerard Figueres, ha criticat la incompatibilitat entre el càrrec que ostenta a Europa Ignasi Guardans, amb el seu nou càrrec de secretari general de una ministra del PSOE "defensora de la llengua comuna" i d'un govern Socialista que és incapaç de complir amb Catalunya i els seus propis coreligionaris de casa nostra.

Considerem aquest càrrec incompatible amb el projecte nacional de país que com organització tenim i què és compartit per CDC. Motiu pel qual en Paraules de Gerard Figueres: "Per dignitat hauria de marxar-se i no té espai en el projecte de CDC" i ho ha demostrat en la seva actuació posterior al canvi de candidat Europeu.
No obstant, mantindrem sempre el respecte cap a la decisió de Guardans. Però trobem incompatible en un projecte nacional català amb una visió Europea i global.

Si per ell els límits on Catalunya ha de tenir veu s'acaben en el Pirineu, entre altres declaracions desafortunades des de que no va ser triat com a candidat, pot ser s'ha equivocat de partit.

7 comentaris:

Adrià Izard ha dit...

Guardans s'ha passat i molt en la seva rabieta. No tenia un miniteri millor per anar a treballar. Si a anar a treballar al govern de ZP ja és motiu per expulsar-lo del partit, ell ha triat el menys oportú, el que CIU vol eleminar, el que té com a cap a la Sinde coneguda abans de ser ministra tots sabem perqué.

L'home del sac ha dit...

És un botifler. No sé que hi fa a CDC...

Noctas ha dit...

Ja és això no..? no només Guardans és un venut als interessos espanyols. Mooolts dels dirigents de Ciu són de boquilla sobiransites i a la pràctica espanyols fins dir prou. En conec més d'un...saludus crcak

Josep (sl) ha dit...

Adrià: Hi ha coses què has de ser tu qui ho fagi seguint la teva consciència com trencar el carnet o no renovar la quota.

Un cas comparable al de Guardans va ser en Schuster, que va entrar a entrenar el Real Madrid sense donar-se de baixa de soci del Barça.

Home del sac, segons en Guardans, va dir. La frase final se va preguntar l'Artur Mas quan li va fer una pregunta per saber el seu posicionament. De CDC s'ha de dir què és Catalanista, per molt que alguns "josocméspurquetu" li hagin penjat la etiqueta de botifler esta clar que no ho és.

Noctas: CiU i si vols entrar CDC sempre s'ha mogut en la ambigüitat nacional sempre sabies dintre el catalanisme però no sabies fins a quin punt estava disposada a ser sobiranista. Ara és sap què l'indepedència s'admet com a estació final. De Guardans a López Tena i ha un ventall molt ampli, no sol de boca si no de fets.

També hi han partits a Catalunya, que no gosen exercir de catalans ni per defensar els seus votants i els seus interessos.

Artur ha dit...

Qui l'ha nomenat pel càrrec, la guionista i ministra Sinde, que recolzà fa uns mesos el "Manifiesto" sobre la llengua castellana. Ja està tot dit!

Josep (sl) ha dit...

Del tot antagònic amb ser nacionalista català ser càrrec de confiança d'un ministra amb aquestes credencials.
ZP cada cop fa coses que no s'hauria atrevit a fer Aznar en els seu dia com ve denuncia aquest calbot:"Cap govern de la UCD, ni del PSOE de Felipe González, ni del PP d’Aznar havia tingut mai la gosadia de nomenar un ministre de cultura amb el perfil ideològic d’Ángeles González Sinde. De ganes no en faltaven, és clar, però els hi feia cosa. Com pot ara ocupar aquest càrrec una persona que distingeix entre llengües i cultures superiors, com ara l’espanyola, i meres molèsties folklòriques com ara el basc, el gallec i el català?. Zapatero ja no dissimula. L’Espanya plural? Aquí la teniu: es diu González Sinde, i va donar suport a un manifest que apostava per un retorn a la política lingüística del tardofranquisme. Farà un bon trio amb els jacobins Chaves i Blanco. Màscares fora!. "

Raó per la qual s'ho hauria de fer mirar i li recomanaria ferventment el donar-se de baixa.

Artur ha dit...

Josep, m'hauries d'explicar què caram ha passat amb CiU a Salou!