dijous, 9 de juliol del 2009

El preu de Montilla



Montilla ha demostrat ser un pèssim gestor i això té un cost pel país. La incapacitat per obtenir recursos, la baixada d'ingressos, l'hiperdimensionament de la administració i el continu endeutament han incrementat el dèficit de la Generalitat.
A pesar de les crides a l'austeritat té un cost pel ciutadà.

No fa gaires setmanes, en informació apareguda al Singular el conseller Castells informava de un pla d'austeritat que els permetria "estalviar 950m€ " no contractant a 1000 funcionaris nous.
Sí senyor: Això és un estalvi comparable al que em ven ma germana petita quan l'acompanyo a les rebaixes. Qui no ha sentit mai allo de: Valia 79 i m'he gastat 59 i m'he estalviat 20€ i penses i no t'haguessis gastat 59€ no em vendries que t'has estalviat 20. No obstant, aquestes crides a l'austeritat arriben tard, ja que tan sols el 2008 amb la crisi ja fent-se evident el nombre de funcionaris havia crescut un 12% respecte del any anterior.

El tripartit ja ha generat aquest any un deute per valor 4800 m€ i de deute què recaurà sobre els hereus del tripartit. I inclús en el cas més favorable que el finançament "històric" cobrís els 3800m€ que demanava la cambra de comerç encara ens en faltarien 1000.

Perquè us feu una idea al món hi han agències que dediquen a analitzar el "ràting". aquest ràting (o qualificació) equival a l'estudi que fa el banc de la situació financera d'un particular o empresa quan va demanar diners. Com menor és la teva solvència menys confien en tu les entitats de crèdit i més interes et demanen o et deneguen els préstecs.
A la Generalitat li ha passat el mateix les agències han dit què com és menys solvent, més cars ens sortiran els diners que haguem de demanar i més car serà l'endeutament que recaurà en el ciutadà.

Durant les eleccions els socialistes ens van vendre que José Montilla era una eminència gris i un gran gestor. La realitat ens a dit que era un veritat a mitges; és gris i prou, a més de mal gestor.
Ens van vendre l'eslògan: "Fets i no paraules". De paraules n'hi tenim poques i de fets com aquests no ens en calen.

Aviat tindrem de nou la dicotomia Mas o Montilla. Algú encarà opina i ens pot vendre què dóna igual l'un què l'altre?

8 comentaris:

Adrià Izard ha dit...

MONTILLA DIMISSIÓ!

Adrià Izard ha dit...

És vergonyós el que estan fent amb Catalunya. Aquest tripartit no para de carregar-se el país i això ens costarà uns quants anys de feina recuperar-ho.

Miquel ha dit...

Ja fa temps que he arribat a la conclusió que tenim al capdavant del país un total inepte i incapaç sense aptituts ni capacitats de cap tipus. Mira, he agafat un país subdesevolupat a l'atzar, Zàmbia, i he mirat els estudis del President. El senyor Rupiah Banda, que només és President interí, resulta que ha estudiat a Addis Abeba i a Suècia, igualet que el nostre funcionari en cap.

Josep (sl) ha dit...

Montilla d'aqui uns anys suposo que tindrà el dubtós honor de ser el pitjor president de la Generalitat moderna.

Josep-Empordà ha dit...

Molt bo, si senyor!.

Josep (sl) ha dit...

Moltes gràcies, sobretot venint de tu, et llegeixo des de fa temps al singular on també comento.

Adrià Izard ha dit...

He enllaçat la teva entrada sobre el malgastament de diners amb la Fira d'Abril a una entrada del meu bloc.

Josep (sl) ha dit...

Cap problema.