dimarts, 29 de desembre del 2009

Curses de braus.



Davant la ILP sobre la Prohibició de les corrides de Braus. Jo votaria a favor de ser diputat. Jo soc partidari de si s'ha de prohibir ha de ser per raons objectives per motius de crueltat amb els animals i per fer un espectacle de la mort. Raó què va ser esgrimida per prohibir les caceres de guineus amb gossos al Regne Unit.

Tot ser enemic de l'estatisme i l'intervencionisme estatal en tots els àmbits de la vida pública o privada. Crec esgrimir la llibertat com l'argument per defensar les curses de braus em sembla ridícul. Sobretot si els propis defensors de les curses diuen què el espectacle esta en declivi d'assistència. Els propis usuaris farien amb el temps que les curses no fossin viables i desapareguessin, per tant estalviem-los la agonia. I si comparem el nombre de signants a favor i en contra 180000 a favor i els intel·lectuals (o pseudointel·lectuals) a favor topem amb un argument clau en el funcionament de la democràcia; el pes de l'aritmètica a l'hora de decidir.

Soc del tot contrari a dir què són una festa forastera imposada i espanyolista, si no en tot cas apropiada per l'espanyolisme més caspós. Els Braus són una tradició molt estesa al llarg de tota la conca mediterrània i és molt popular en la forma de correbous o passa-bous en les terres de l'Ebre. Fer servir les vísceres per justificar una acció i perquè s'ho hagi apropiat Espanya podria ser contraproduent i és retroalimentària amb els arguments viscerals de la Brunete. Crispant la redacció i duent-la al lloc on la Brunete la vol portar, on es senten còmodes, el debat identitari igualant un sentiment de part important de la població contra un costum salvatge a una provocació nacionalista i com a un atac a Espanya.

Deixem que la caspa, la irracionalitat i la bíl·lis la posin la Brunete. No cal gaire esforç per deixar-los en evidència com a troglodites cavernaris. És divertit veure portades del tipus: "Cataluña se independiza de la fiesta nacional". I sumem la expectació que ha dut internacionalment la entrada de la ILP al parlament retroalimentada per la coincidència amb les consultes del 13D. On els mateixos blocs que eren enfrontats respecte l'eix nacional han votat a favor i en contra de la tramitació de la llei. Sí: CiU*, ERC i ICV i No: PSC-PSOE*, PP i C's.

*: Deixen als seus diputats llibertat de vot.

2 comentaris:

L'home del sac ha dit...

S'ha de prohibir per ser un espectacle degradant i prou. Llastimosament com tu dius els espanyolistes s'han apropiat d'un costum que era pròpia de bona part de la zona del Mediterrani (segons tinc entès) i ara s'aprofiten d'això per identificar els atacs contra aquesta salvatjada amb atacs a Espanya.

Josep (sl) ha dit...

Tampoc els costa gaire identificar qualsevol fet a Catalunya com en contra d'Espanya.
I ho faran igual sigui quin sigui el nostre argument. La diferència és dóna amb l'expectació i com pot recollir la premsa estrangera aquest fet i en cas de ser des de Catalunya tan viscerals com a Madrid compraran la versió de Madrid.