dimarts, 7 de setembre del 2010

Entre la propaganda i la estafa.

Ja fa dies que el PSC esta de campanya electoral; encara que oficialment avui s'hagi posat data a les eleccions. El més sonat d'aquest d'actes de campanya i el meu anunciat i aplaudit pels mitjans de comunicació públics o afins a estat la visita feta a la Xina per parlar de la implantació del fabricant xinès d'automòbils Chery.

No obstant desprès d'esvair-se el fum d'aquest castell de foc periodístic a major glòria de Montilla és mostra que el que ens queda sols es propaganda.

Primer de tot: La no presència del Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa a la Xina, o no tant, si més què una reunió important el què es volgués fos l'apropiació per part del PSC-PSOE de l'acord.

Després: Chery com moltes empreses xineses fa pirateria de la propietat industrial. Fet què comporta una querella amb Nissan (implantada a Catalunya). I a la que va anar fa poc el president de la Generalitat a demanar què Nissan seguís produint a Catalunya. A Nissan no els deu fer cap gràcia què el mateix responsable polític s'adreci a una empresa rival amb la què tenen un pleït legal.
És més, la seva producció són copies sense llicencia de cap mena de cotxes de altres fabricants; com el Daewoo Matiz ( Avui Chevrolet Matiz). Després de veure les imatges de un cotxe Chery emeses per TV, no vaig poder era evitar el pensament; és idèntic a un cotxe què conec. I dubto molt què GM deixés què algun fabricant què pirateja el seu producte entri en un mercat com l'Europeu amb una versió molt més barata del seu producte.

Apart les empreses Xineses. Incloent els tallers i molts negocis xinesos, establerts a casa nostra estan força endarrere nostre en temes no menors Com: seguretat laboral, mediambientals, drets laborals, sous, dret d'associació dels treballadors. Realment algú creu què Chery actuaria aquí de manera occidental?

La realitat de la implantació de Chery. Té més en comú a les frenetíques inauguracions efectuades els últims mesos. Generar una imatge positiva del candidat i mitigar el probable cop electoral més gran mai sofert pel PSOE a Catalunya... Què en una implantació real probable.

2 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Una farsa tot plegat.
El que no entenc és perquè no va triar una empresa més solvent per anar a veure'ls i fer-los una visita de cortesia. El resultat hagués estat el mateix, però més maquillat. Potser és que aquests xinesos són ls únics que accepten rebre'l.

Josep (sl) ha dit...

No se que dir-te. En tot cas el xinesos deuen tenir clar que en Montilla no reeditarà perquè no li han fet gaire cas.