diumenge, 21 d’octubre del 2007

Hipocrèsia a la Carta.

Fa uns dies en l'acte de la comissió de la dignitat per reclamar el retorn del papers de Salamanca. Que no són de Salamanca, si no de les victimes de la dictadura franquista, ens vam trobar amb un espectacle què me va fer sentir vergonya. La comissió va fer un acte en el què van recordar les víctimes i va exigir el retorn dels papers davant 12000 assistents, amb la participació de la societat civil i membre dels partits què han donat suport al retorn. En el qual els participants del PSC van ser esbroncats.

Per què?
Amb una llei aprovada pel congrés, què establia el retorn dels papers incautats al finalitzar la guerra civil. Retorn realitzat parcialment amb el retorn dels papers de la Generalitat de Catalunya. El nou ministre de cultura, en canvi decideix fer marxa enrera i no retornar els papers restants: d'ajuntaments, associacions i particulars.

A Catalunya tots els diputats de les formacions polítiques catalanes han votat sí a favor del retorn, CiU, PSC, ERC i ICV. Amb les excepcions del PP i Ciutadans.

A Madrid tres de les formacions anomenades a dalt han votat a favor del retorn d'aquests papers. Però sense cap sorpresa, perquè hi estem acostumats el PSC ha mantingut la seva demostrada fidelitat o subordinació al PSOE i la Aliança PSOE-PSC i PP. Ha tombat el retorn dels papers, què els dos primers han reconegut què pertanyen als ciutadans, entitats i ajuntaments.

Perquè
Perquè els membres del PSC han vingut a l'acte de suport al retorn dels papers. Després de votar hi en contra els seus companys del mateix partit, ho trobo d'una frivolitat espantosa i un cínisme en tota regla. No se, si hi han anat a títol individual i han pagat injustament els plats trencats. Perquè si han anat per donar suport al retorn, com ha partit, han rebut el premi, si és merescut queda a la lliure opinió del lector, a la seva assistència amb una gran esbroncada dedicada a la seva coherència. Incoherentment amb més força per part dels què ara són companys seus de govern, no patiu, no és Tarragona i sols els han esbroncat.
Quan més durarà tot això?
I per què durant l'acté es va obviar la figura de Manuel Carrasco i Formiguera, fundador de UDC i perseguit pels dos bàndols i afussellat per catalanista tot ser Catòl·lic i de Dretes per Franco?

Tots hauriem de fer una reflexió. No és pot quedar bé amb les dues parts si estan totalment contrapossades. Hem d'aparcar la hipocrèsia a la carta què ens envolta què sols desconcerta la gent i és una més de les causes de l'abstenció.
També crec què hariem de ser menys progrés i dogmàtics amb temes com la memòria històrica, van haver víctimes de tots colors i bàndols i també dels 2 bàndols.

8 comentaris:

BLOG LIBERAL DE LAS CLASES MEDIAS ha dit...

Amic Josep,

estic d'acord amb tu. Però què podem fer contra aquesta classe política que està instalada en el parlament i que es defineix com a progressista i catalanista? La subordinació de Montilla, molt ben descrita per Maragall l'altre dia a Catalunya Radio, és un fet que no podem obviar. Si aquí voten a favor, com sempre s'ha de passar per la "pulidora" del PSOE a Madrid, doncs ja pot votar el PSC el que volgui al Parlament, perquè desprès a Madrid ho tiren enrere o a la paperera.

Respecte a per què durant l'acte de la Comissió per la Dignitat es va obviar la figura de Manuel Carrasco i Formiguera, nomès puc dir que per l'esquerra política, i crec que també per l'esquerra social, una persona de dretes, per el simple fet de ser-ho, ja no és catalanista.

DES D'AQUÍ VULL DIR QUE JO NO SÓC D'ESQUERRES I SÓC MÉS NACIONALISTA QUE CAP DE VOSALTRES, SENYORS D'ERC, D'ICV I DEL PSC. DIGUEM LES COSES TAL COM SÓN.

Salutacions, josep!

Màrius Blanco, President de PLATAFORMA LIBERAL CATALANA

El Capità Tarragona ha dit...

Hola!

S'apropa la segona trobada de blocaires!

Serà el proper DISSABTE DIA 1 DE DESEMBRE a les 21:30

Que, t'hi apuntes?

Si vols venir, envia un correu a blocairestgn@gmail.com i ja està!

Salutacions!!

Xapix ha dit...

IEEEP desde Mont-roig

totalment d'acord amb tu, estem manats per un partit espanyolista!!!!

Artur ha dit...

La llei de la memòria històrica és un nyap, un pamflet propagandístic que vol canviar la història de forma maniquea. Això ja ho va fer el franquisme i no va servir de res perquè les persones sempre tenim aquest esperit crític que, en política i periodisme se'n diu desconfiança.

Obviar Carrasco i Formiguera i tots aquells innocents que van morir senzillament per tenir idees diferents als "il.luminats de l'esquerra", és miserable.

Pel que respecta al PSC, és normal que faci sempre el que diu "La Voz de Su Amo".

L'esquerra no s'adiu amb les diferències i els nacionalismes. L'esquerra és sempre unificadora.

Josep (sl) ha dit...

Tens raó què la llei és un nyap de autoafirmació de la esquerra. Lamento què sigui tan parcial, foren víctimes i víctimes de la forta repressió, posterior com a vençuts. Però tots vam ser perdedors. I tothom va perseguir tothom.
Se nota la massa la mà del Dinosaura i senyora.

Marc Arza ha dit...

Felicitats pel bloc!

Realment sobta com tots els antifeixistes de la guerra s'han convertit en dem�crates en el record. L'any 36 a la Pla�a de Prim de Reus hi penjaven dues grans fotografies de Lenin i Stalin. M�s dem�crates impossible.

Fins aviat,
Marc
www.catalunyafastforward.blogspot.com

Dessmond ha dit...

És la mateixa història de sempre. Amb l'Estatut el PSC va fer el mateix. Quan va ser l'hora de discutir-lo a Madrid seien a la banda espanyola. El PSC és una sucursal espanyola que opera a Catalunya.
Per cert, veient que et declares liberal, t'aconsello el Grup Hayek: www.hayek.cat .
Salut!.

Josep (sl) ha dit...

Gràcies Marc i Dessmond ho miraré.
De moment he de millorar l'èstil dels textos què encarà no ho trobo satisfactori. però amb el temps i practica s'aprén.