dimecres, 5 de desembre del 2007

Torna la censura i el sectarisme.

Feia temps què no escrivia un article exclusivament meu i d'una extensió no abusiva, tot agraint els què heu llegit els textos anteriors més enllà de la línia de l'avorriment avui he intentat ser breu i clar.

Senyores i senyors torna la censura, l'intervencionisme i el control dels mitjans públics de comunicació. Aquest és un fet què em provoca una profunda decepció. Com a defensor de la llibertat de premsa què soc comprovar què continua un fet al què beneuradament creiem desterrat d'una Europa occidental: democràtica, liberal, rica i culta. M'ha fet pensar un dels moments més negres del segle XX i l'historia de la humanitat.

Doncs, no me refereixo ni a la COPE ni a Telemadrid ni a la resta de la Brunete, m'hi podria referir. Desgraciadament me refereixo a Catalunya.
Ahir llegint el diari me vaig escandalitzar vaig llegir un titular què me va deixar: Atordit i astorat, volia fer servir flipat però no se si puc oferir aquest grau de col·loquialisme als meus lectors. El titular era: A TV3 I CATALUNYA RADIO ELS HI HAN D'ARRANCAR LA CROSTA NACIONALISTA. Jo pensava i hauria subscrit què l'autor d'aquesta brillant sentència era l'Angel Acebes. Fins què vaig llegir què l'Autor era Joan Ferran, PSC.

Doncs bé, en una entrevista publicada recentment al Periodico, un exemple de independència dels mitjans, val a dir ho, En Joan Ferran PSC. Va deixar anar què a TV3 i Catalunya Radio els hi havien d'arrencar la crosta Nacionalista què els quedava. Quina els mapes del temps?

Va lamentar què gent com en Miquel Calçada pugui ser entrevistada a TV3, abans és va queixar Què en Mas sortia més què el Montilla per TV3. Què TV3 havia donat massa cobertura i havia fet massa publicitat de la manifestació del 1-D. Dir què TV3 és la més antigovernamental de totes les televisions públiques ronda la aberració.

Els fets són inversos als què ell exposa. La CCRTV ha estat sotmesa a un assalt ferotge per "matar" tota idea i tot professional no afí amb la seva visió de país. O solament prou independent per no fer seguidisme, Va mencionar l'Antoni Bassas. I va demanar la destitució del president de la CCRTV. Amb carnet del PSC!
En cap govern del món tret de Cuba i Corea del Nord els mitjans públics viuen tan controlats pel govern. El nostre cas és una taca negre en la Europa del segle XXI.

Després de tot al final resulta què aquest govern és ineficient i ineficaç inclús en l'us de les armes de la manipulació dels mitjans i la mentida. De les quals és mestre.

En Joan Ferran és la imatge del sectarisme, del stalinisme que queda en el país. Un l'últim reducte de una ideologia bandejada i maleïda per la historia, al igual què és el seu germà bessó el feixisme.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Deu ni do si volies ser breu! Jo pateixo del mateix mal, em costa molt reduir un post a poques frases i això potser és per que tenim ganes de dir moltes coses.

Certament la situació actual de Catalunya és per flipar en colors. Passen coses que mai ens haguéssim pogut imaginar. La feina de desballestament del país que practica el Psc-POSE és realment preocupant.

Josep (sl) ha dit...

Ja ho pots ben dir amb l'ertorn del President com EL seu cap de premsa el Toni Bolaño , amb els seus atacs al Jordí Barbeta de la Vanguardia, Amenaces a en Francesc Marc Álvaro o insults del pròpi Montilla a En Xavier Sala i Martin. Cada cop això sembla un dictadura feixista.

reflexions en català ha dit...

A partir d'ara els homes del temps hauran de dir Llevant en comptes de País Valencià. I sobretot, informar del temps que fa a Madrit perquè els milers de catalans que van cada dia a la metròpoli puguin saber si han d'agafar el paraigua.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Sembla mentida que una persona tant sectària com aquest tio, , pugui dir les coses que ha dit, i es quedi tan ample.
A part del que ha dit, que es mentida, es un insult i una agressió flagrant a la llibertat d'expressió que tant ell reclama, i que ell voldria gestionar i coaccionar al seu gust als mitjans de comunicació..

Josep (sl) ha dit...

Lo pitjor és què els seus companys de Govern. Sols han fet un estirabot de rigor però en joan Ferran segueix fent com si res. ERC hauria d'haver estat contundent i defensar la seva parcela, però com sí'ls veu el "plumero" jo no n'he de fer res.

Artur ha dit...

El president Montilla sembla que comparteix el pensament del Juan Ferrán, a l'igual que molt bona part del PSC-PSOE. Si resulta que la majoria de ciutadans que voten són nacionalistes i el nacionalisme és una enfermetat a erradicar, el nostre govern és genocida perquè vol la nostra desaparició. La desaparició dels catalans pot fer-se diluint la nostra personalitat entre el metropilitanisme "guai" i progre que, maquillatge perfecte, amaga un menyspreable sentit inquisidor i exterminador del més pur estil franquista o "millanastrayista".

Que ERC no obri boca, normal: encara gaudeixen libidinalment de l'escalfor de la cadira. Sembla que ara han trobat gust a ser sodomitzats per l'anticatalisme socialista. Desconec si també l'anticatalanisme ibèric, decimonònic i cavernícola els causaria el mateix plaer: total, és també sodomia.

Dessmond ha dit...

Si això només s'hagués insinuat, temps enrere, mentre governava CiU, per part d'un diputadet de la federació, hagués hagut un tarrabastall.
No hi ha res millor per la impunitat que declarar-te progre i d'esquerres. Un cop fet això pots dir i fer el que et dongui la reial gana.