dijous, 6 de novembre del 2008

La dictadura de la Incompetència


Fa molt que no escrivia. I he decidit escriuré sobre aquest llibre; aquest és l'últim llibre que he llegit i què mereix ser recomanat.

La dictadura de la incompetència: És un llibre crític amb la nostra societat, denúncia de la "progressia" intel·lectual i el pensament pràcticament únic existent què ha afeblit la nostra societat civil. I apel·la a la consciència de les persones individuals i empreses per superar la crisi que ens pot caure a sobre en un futur molt proper.

El llibre és un retrat del món mediterrani, sobretot català i espanyol, des del punt de vista d'un alt directiu català que ha vist com funciona el món i com davant el imparable procés globalitzador ens trobem desemparats.
I l'explicació alternativa al pensament intel·lectual predominant a la premsa i al món educatiu, còmode poc defensor de l'esforç o el mèrit.
Oferint una visió crítica de la societat, el pes del sector públic (un dels més ineficients de la OCDE), defensa del lliuremercat o de la globalització sota el prisma d'un liberal.

Aquest llibre és crit d'alerta avisant que la nostra societat va quedant enrera en la cursa de la globalització, en gran part per culpa d'haver tingut durant tant temps un estat "de la guarda" gran i ineficient. Deixa anar un seguit de veritats incomodes.
Com la endogamia del nostre poder legislatiu, on gran part dels seus membres pertanyen al sector públic, per tant desconeixen el risc.
O Com que Espanya té el segon dèficit comercial més gran del món i aquí culpem l'alt valor de l'Euro però el primer Exportador mundial (RFA) té l'Euro com a Divisa.

En conclusió: Com a llibre és Altament recomanable, agradable de llegir. No és una crida què l'apocalipsi arriba, si no l'advertència que aquesta pot arribar si no fem res. Tot esta explicat amb força humor i una ironia molt anglosaxona.

4 comentaris:

Noctas ha dit...

Gràcies per la recomanció. Me l'apunto a la meva llista d'espera. Ara estic amb les Memòries de Carles Sentís, després vindrà l'Audàcia de l'esperança, que me l'ha recomanat el Jaume Colomer i tot seguit llegiré La dictadura de la incompetència. Ja et diré que m'ha semblat....saludus

Josep (sl) ha dit...

Jo ara el què estic llegint és el celler de Noah Gordon. Ja diràs que tal t'han semblat els llibres què estàs llegint, sempre s'agraeix una recomanació creuada.

Irene Adler ha dit...

Gran bloc. T'agrego. Salutacions : )

Josep (sl) ha dit...

igualment, ara estic visitant el teu.