diumenge, 25 de maig del 2008

AIGUA DEL ROINE: JA ÉS AQUÍ

El dia 22 de Maig va Arribar a Barcelona el primer dels vaixells carregats amb l’aigua del (la) Roine/Roina/Rodano.

S'ha demostrat reiteradament que si quan és va proposar per part dels governs de CiU, fa sis anys, tot i la greu oposició dels que avui estan al govern. Què si s’haguessin iniciat les obres del transvasament des d’aquest riu tot ser francès, a dia d’avui Barcelona i la seva àrea metropolitana no hauria patit cap dels problemes de manca d’aigua que Barcelona ha sofert els últims mesos i que ha obligat a improvisar solucions, centralistes (penseu en els pous de Tarragona) i una estranya competició per veure quina era encara més surrealista. En què diferents persones de la Generalitat, com el conseller Baltasar, van provar de cercar els límits del ridícul.

Aquesta proposta de transvasament ha estat sistemàticament rebutjada per les forces polítiques de l’esquerra catalana amb els arguments més diversos i alguns igualment sorprenents. Han dit: Que els transvasaments eren de dretes, que no podia ser dependre d’un país estranger, com si les dessaladores que tant els agraden no depenguessin de les importacions d’hidrocarburs de països tant democràtics com d'Aràbia Saudita, Iran, Algèria, Líbia, Veneçuela o Nigèria. Han dit que els costos serien enormes: Quan experts independents com el president de la prestigiosa companyia Suez han demostrat de manera rotunda que l’aigua del Roine sortiria més barata que la de les dessaladores i, a més, no requeriria ni un euro d’inversió pública. Han dit que els terminis serien llarguíssims*. La mateix persona ha afirmat que l’obra requereix menys de cinc anys per a la seva posta en marxa. Resumint si s' hagués començat el 2002 la obra ja estaria enllestida. I quan ja se’ls havien acabat i refutat els arguments, insinuaven de forma absolutament irresponsable que l’aigua del Roine no era fiable a causa de les centrals nuclears que hi ha a la vora d’aquest riu i de una suposada contaminació per metalls pesants.

Aquest argument és absurd com és si és té present que milions de francesos en beuen d’aquesta aigua i que l' Ebre no esta pas millor de fet esta contaminat per metalls pesants i Refrigera les centrals nuclears d'Asco I i II i els tarragonins bé que bevem aigua de l' Ebre i aquesta anirà a (va a Barcelona en vaixell avui en dia) en canonades. Què s'anomena transvasament, no?

La resposta a tanta demagògia l’ha ofert el mateix govern de la Generalitat que, davant la situació d’emergència provocada per la seva irresponsabilitat ha hagut de recórrer a portar aigua en vaixell.
I el PSOE ens ha hagut de fer mig PHN del PP. Per cert algú se'n
recorda de les Paraules de la nostra ministra de Defensa Carme Chacón quan com a candidata pel PSOE (segons la junta electoral central) va afirmar que no és transvasaria aigua de l'Ebre?

Primer el vaixell amb aigua des de Marsella. Porta aigua del Roine, ja que és el riu que abasteix la ciutat francesa.
Tornant als arguments antiroina: No havíem quedat que no volíem dependre de l’exterior? No deien que aquesta aigua no era de confiança? Demagògia.
La realitat és que, finalment, Barcelona té aigua del Roine. Això sí, enlloc d’arribar en una canonada que és com arriba l’aigua a totes les ciutats civilitzades del món, arriba en vaixell. Sembla impossible fer més el ridícul.

Dades i text original de la Fundació Catalunya Oberta.


* Segons el president Montilla 15 anys.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

És una desgracia. I una vergonya. I una vergonya també la passivitat de tothom. Al final començaré a pensar que ens ho mereixem.

Josep (sl) ha dit...

Com va dir el president Pujol referit a la cultura del no. Perquè és facin les coses en aquest país cal que passem set.

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

El que està clar és la deixadessa per part del govern en tots els últims anys, ja que la sequera no és només d'ara. El problema és que sempre esperen a fer alguna cosa quan estan al límit.

Fins aviat

David (elracodemataro.blogspot.com)

Josep (sl) ha dit...

Ja ho pots ben com deia el president Pujol per fer alguna cosa cal passar set i gana.

*MaRiA* ha dit...

La qüestió, com sempre, és que Barcelona no passi set, oi? I si per això el Govern s'ha de baixar e ls pantalons, se'ls baixa. Ara ho ha fet amb l'aigua del Roine. On està la difusió mediàtica de tot plegat? Perquè, que jo recordi, se'n va fer molta quan negaven aquesta aigua a Barcelona... I en canvi ara que ha arribat, aquí tots callats!

Josep (sl) ha dit...

Més aviat la qüestió és l'us de demagògia barroera. Barcelona demogràficament pesa molt per sobre el territori. La crítica és el arguments per tancar se en banda, per no tractar una possible solució a tema estructural però a la pràctica els seus fets contradiuen les seves paraules. I llavors venen els silencis còmplices per no haver reconegut la evidència.