dilluns, 18 de maig del 2009

Candidats Catalans


Quan hi han eleccions el dilema és escollir a un candidat on deleguem perquè defensi els nostres interessos a nivell col·lectiu.
A TVE2 fa uns dies van fer 59s en format debat entre els "5 candidats catalans". Doncs, el títol jo crec que no feia honor a la realitat ja que no n'hi havia tants.

Solament dos d'ells Són caps de Cartell de formacions no sucursalistes:
A diferència dels altres tres: Maria Badia. No és candidata del PSC si no és la numero 4 del PSOE, just darrera de la infame ex-ministre de Foment Magdalena Álvarez. I amb un sistema de llistes tancades el vot va al mateix sac. Maria Badia diu que va a defensar la oficialitat del Català a Europa promesa que en les últimes europees estava en l'espot electoral del PSOE en Català però no en castellà. Tampoc exercirà de candidata catalana. Ella formarà part de la comissió de cultura que al UE no pinta gaire.
En canvi altres candidats del PSOE estan a les llistes i opten a defensar interessos estratègics i aquests van contra els interessos catalans. Magdalena Álvarez que esta en la llista de transports i defensa un faraònic, car i exòtic projecte de una línia de mercaderies que travessi el Pirineu per tunel de Lourdes a Zaragoza i d'alli a Madrid esquivant l'Eix Mediterrani i tota lògica empresarial.

Santi Fisas (20é del PP): substituia a Alejo Vidal Cuadras (9é). Alejo Vidal cuadras i el seu cap de llista Jaime Mayor Oreja (PP) ja són clars exemples de com el PP aprecia la pluralitat lingüística de l'Estat Espanyol, i ni és molesten a fer veure que volen el català oficial a Europa.
I sobre el projecte ferrocarril de mercaderies integrat Europeu no disten gens del PSOE.

Cas apart és: Raül Romeva ja que tot no ser cap de llista i pot exercir de català a Europa, tot i què ideològicament no estic en sintonia amb ICV.

Votar al parlament Europeu. són unes eleccions que semblen llunyanes. No trempen i no és veu la importància, tot i així Europa afecta molt a nivell del dia a dia. La seva importància a nivell legislatiu és enorme. Des de trucar per telefon o volar a un preu raonable, a la defensa del consumidors dels abusos dels monopolis de fet o tan sols pagar el cafè del esmorzar.

10 comentaris:

Adrià Izard ha dit...

M'ha agradat i molt l'últim paràgraf on fas una invitació a la participació a les properes europees.
Respecte als candidats, Junqueras no representa ERC i el Tremosa és el millor candidat tot i que crec que faria millor feina de la ma de l'Oriol.
Crec que cal remarcar que votar al PSC és votar a Magdalena Àlvarez perquè la gent tingui clar el crim que està cometent. De la Badia no cal dir res principalment perquè no és ni cap de llistes i fà bastanta pena.

Adrià Izard ha dit...

Per cert, ara he vist l'enllaç. Cap problema, sempre que vulguis a disposar. Per mi millor que així tinc més visites. Així que gràcies per publicar un enllaç al meu bloc.

Josep (sl) ha dit...

En Tremosa és el millor candidat català. El Junqueres, faria un tàndem complementari a les eleccions si anessin junts. Però no és així ja que Esquerra esta lligada al PSOE a tot arreu on pot tocar el poder i anar junts a Europa era donar-los arguments per dir que són equidistants, quan no ho són.
Per desgràcia per en Junqueras ell va amb el llast de ser el candidat de la direcció d'Esquerra i conec gent que votarà el Tremosa com a càstig a Esquerra.

Josep (sl) ha dit...

Dels diputats s'espera que defensin els teus interessos i votar PSC és garantia de votar el PSOE, que no defensa els interessos dels catalans, tot ser espanyols.

La propia Maleni té una perla a una interpel·lació d'un diputat de CiU sobre el Prat i que AENA mantingués la gestió: "El bien común de los catalanes o los españoles. Yo soy ministra de España".

Noctas ha dit...

Mira Josep sempre voto però aquest any no sé qui cony votar. Em sembla que al final em decantaré pel Tremosa. Tot i que a vegades se'm passa pel cap votar als pocavergonyes del PP., EN FI s'ha de votar!!!

Josep (sl) ha dit...

Bé Noctas, jo no soc imparcial. Però bé tu has dit un argument contra el vot al PP al teu comentari. Sí vas a fer un vot de càstig no et cal fer lo tapant té el nas. El Tremosa és una bona elecció qualitativament a nivell de preparació. Si no a nivell de dignitat d'un país. I és un bon vot de càstig al tripartit que governa Catalunya.
I és a més, un vot de confiança al nou projecte que encarna CDC de regeneració del catalanisme al voltant de la Casa Gran. I un bon resultat confirmaria què és un bon camí a seguir.

tresinores ha dit...

Jo també crec que Tremosa és el millor, el Junqueras és bo a nivell ideològic, però no per fer política, apart, crec en la necessitat de patacada d'esquerra.

Josep (sl) ha dit...

Molts votants opinen i m'han dit el mateix que a tu. Jo des del 2006. Has dit la gran fortalesa de'n Junqueras i la seva gran debilitat.

Miquel ha dit...

És la conclusió a la que hauríem d'arribar tots plegats, els únics que miraran per nosaltres som nosaltres mateixos, i aquells que venen guiats per consignes forànies no els podem seguir votant. Crec no que fa falta dir noms. Més enllà d'aquesta primera ronda de descart, amb la situació d'esquerra i el més que necessari revés que la societat catalana li ha de propinar, crec que queda força clar quin és, segons el meu parer i el de molta altra gent, el candidat més adient per a Europa.

Josep (sl) ha dit...

Estic per fer un candidats catalans (2) fent la segona tria.