dijous, 4 de juny del 2009

Candidats Catalans (2)




En l'article Candidats catalans 1 ja vaig fer una Tria entre els candidats i els què deien que ho ho eren i més important encarà quins exerciran de catalans. Ara si recomanaré el vot afirmativament.

De entre els 2 únics candidats que aporten aire fresc i en termes econòmics no estan amortitzats ni són elefants camí del cementiri polític què per PP i PSOE és el Parlament Europeu.

Jo votaré Tremosa.

CiU ha apostat fort amb un canvi de candidat de manera coherent al seu canvi de perfil i a la renovació ideològica sorgida de la reformulació feta del catalanisme amb la Casa Gran del Catalanisme i el congrés de CDC. On l'eix nacional agafa volada i hi ha un avanç gradual cap a posicions partidaries a l'assoliment de quotes més altes de llibertat col·lectiva mitjançant el dret a decidir.

També representa un canvi respecte com s'ha fet la política en els partits. Obrint-se fora de l'àmbit intern d'un partit i escollint un independent de amplia formació acadèmica, un patriota de pedra picada i reconegut Sobiranista. Que en paraules seves: "Si tingués la impressió que la situació actual no fós una emergència nacional no s'hi hauria presentat".

CiU amb en Tremosa, representa una opció renovadora i més pròxima a la concepció de la política en les democràcies consolidades on els governs sovint trien a gent competent independent o d'altres tendències polítiques: Com per exemple Barak Obama i Nicolas Sarkozy han ofert llocs en el govern a Repúblicans i socialistes respectivament.

La opció Tremosa representa picar l'ullet i mirar de seduir a la gent que vol un país millor i més sobirà i per això és va sentir seduïda per ERC el 2003. A Gent què mai hauria votat a CiU amb un Candidat com Ignasi Guardans o Duran i Lleida i gent decebuda d'ERC a la que votava per consideracions nacionals, tot no ser d'esquerres o ser menys d'esquerres que el gruix del seus votants i que havia quedat orfana d'opcions de vot, com el mateix Tremosa, o vol fer-li un vot de castig sense tapar-se el nas.

Aquestes eleccions són un banc de probes de cap on ha d'anar CiU i quin suport té el gir catalanista i el seva evolució cap a posicions sobiranament més decidides. I un Bon resultat de Ramon Tremosa tindrà un efecte de confirmació què aquesta és la tendència a seguir.

4 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Espero que les coses vagin bé i la tendència es mantingui...
Em fa por veure en Mas guanyant però sense majoria absoluta i pactant amb PP o PSOE una mica de peix al cove a canvi de pau i tranquil·litat i de no remoure les aigües.

Adrià Izard ha dit...

Hi ha molta gent que no sap la importància d'aquestes eleccions per a CIU. Representa un canvi de sistema, encertadíssim crec jo, amb una deriva sobiranista que els pot dur a la generalitat. Uns bons resultats serien més energia per a aquest canvi, el que representa la seva confirmació.

Artur ha dit...

De Tremosa podem dir que és un gran economista, un gran liberal i un gran catalanista.

Josep (sl) ha dit...

Home del Sac. Coneixent algunes persones del Pinyol la tendència s'hauria de Mantenir. Ara bé, què CiU o almenys CDC és declari independentista. Prefereixo què no ho fagi i treballi pel país a què se'n declari i no treballi per fer Catalunya una realitat.

El problema és què les mans lliures per treballar té les dóna el marge amb el que guanyes les eleccions.

Adrià: Aquestes eleccions són un bon test de la Casa Gran del Catalanisme. En Tremosa és exemple de com un ex-militant pot tornar a sentir-se atret pel projecte polític de CiU.

Artur: És innegable què en Tremosa és una persona compromesa amb el país. Cert en Tremosa és liberal i no se'n ha amagat en cap moment de la campanya.