divendres, 11 de desembre del 2009

13-D


Aquest diumenge 170 municipis faran un exercici de democràcia i preguntaran als seus 700000 empadronats a quin Estat volen pertànyer. No és una pregunta menor tot i la manca de valor jurídic d'aquesta macro-enquesta però pot tenir un pes polític molt gran i condicionar l'acció dels 2 principals partits nacionalistes. I ha retratat el PSC què s'ha oposat i vetat la consulta allà on ha pogut.

Tot i la transcendència de la consulta, aquesta esta sent ignorada des de el mitjans espanyols. Entre ells a TV3 i Catradio. La marató donarà una excusa per tapar-ho tot. Al final com passa a Cuba per saber la veritat del que hi passa aquell dia haurem de informar-nos a través dels mitjans estrangers. com la BBC o Le Monde.

Desprès de 30 anys de democràcia, davant la involució neojacobina de l'Estat Espanyol i amb la passivitat dòcil de la Generalitat i el president Montilla. Calen respostes a la laminació de l'Estatut. Una fou l'editorial, en sí, una declaració d'amor maltractat a Espanya què des d'allà fou resposta amb virulència i desdeny.
L'altra ve de les urnes amb una declaració de defensa de la nostra dignitat. Dient què si la constitució ens és una cotilla volem anar més enllà.

Per dignitat cal empènyer a la gent d'aquests municipis a votar ja què els resultats amb una participació com a mínim major del referèndum de l'Estatut. Seran el millor altaveu per dir que la dignitat no és regala i una revolta contra la prepotència i la bilis que arriben de Meseta enllà.

3 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Doncs els sociates es queixen que a TV3 en parlen massa.
No he mirat les notícies en tota la setmana, però a Catalunya Ràdio sí que n'estan parlant bastant.

Josep (sl) ha dit...

Jo vaig començar a sentir coses ahir, però fins al moment no n'havia sentit res. A programes de debat com com l'Àgora, res de res.

Damià Folk ha dit...

Per quan un debat sobre la sobirania del poble català a tv3?
Veig una mà vermella del carrer Nicaragua que ho impedeix...