dimarts, 1 de desembre del 2009

El tripartit de la responsabilitat


Contraposo el títol de l'article fent referència a la ja acostumada responsabilitat del tripartit on la noticia no és què Govern i oposició és posin d'acord en temes transcendents de país; com passa amb normalitat a Arreu si no que la noticia a Catalunya és què el govern es posi d'acord en alguna cosa diferent de fer d'oposició de la oposició. sovint algun(s) dels socis petits del Govern ens han acostumat a despenjar-se i paralitzar la acció de govern i fer tasca d'oposició de manera hipòcrita per marcar paquet quan veuen que les lleis tenen garantit suport de la majoria del parlament.

Durant la LEC ja va donar-se un estranya combinació de Tripartit de partits centrals disposats a tirar les lleis endavant. I en la proposta de reducció de l'Impost de Successions i Donacions també és donarà tot i què CiU tingui la intenció de suprimir l'impost en cas d'obtenir la presidència de la Generalitat.

El dibuix de d'aquest hipotètic tripartit de la responsabilitat; la Suma de: CiU+PSC-PSOE+ERC sembla el de la faula de la sociovergència. Però no l'és, ja què vaig raonar perquè era inviable aquesta formula i perquè pel PSC-PSOE els costos de ser el soci petit en un govern de coalició eren més grans que els beneficis que els podia donar.
Per això s'aferraran a la Formula dels tripartits o buscarien un partit de Govern de la oposició, el PP, en un pacte a la basca. Se què és política ficció a Catalunya. No s'ha donat mai però tampoc han sumat mai una majoria estable (58 diputats (PSC-PSOE, PP i C's) avui, 68 és la majoria absoluta) Però a Euskadi sí i s'ha donat.

2 comentaris:

Artur ha dit...

L'Impost de Successions és un dels impostos més injustos i, per a més "INRI", és gestionat i recaptat pel govern català. Ha calgut un clam veritablement popular per a fer canviar l'opinió del govern. Els pijo-progres de l'esquerra caviar seguiran amb el disco ratllat de que és un impost de rics. Ells no tenen problema perquè no ho són: ho són els seus pares i els seus avis i quan s'esdevingui ja tindran muntada la seva societat patrimonial ecològica que els resoldrà el problema. Que bonic ser pijo-progre ecologista...

Josep (sl) ha dit...

sembla que em vaig colar. ja què CiU s'ha despenjat i defensa la supressió.

Sí ICv fa el numeret quan sap que el numeret és intranscendent i queden sols com a defensors del "pijoprogressisme" Això sí sense fer-se mal.