dijous, 31 de desembre del 2009

Vergonya de President.

En un missatge institucional per part d'un cap de Govern o Estat aquest actua de manera oficial. Ha de oferir una imatge representativa de la institució que ostenta i que sigui prou amplia per ser acceptada pel conjunt de ciutadans del seu país. I els representi com a cap de Govern i no com a cap de partit o cartell.

I no obstant, aquests missatge del president de la Generalitat, José Montilla, s'ha apropiat de l’últim missatge institucional de cap d’any d’aquesta legislatura per fer campanya electoral. És sorprenent i absolutament inèdit, en democràcies representatives. Què el President fagi servir un discurs institucional per a fer un us partidista.
Recordant que: "El 2010 és un any electoral i que en els comicis els catalans podrem decidir amb el nostre vot si volem aturar-nos, retrocedir o buscar falses dreceres."

En la seva vessant institucional el president de la Generalitat ha de actuar com a president de tots el catalans. No com a primer secretari del Partit Socialista. I tots els catalans tenen el dret a que, quan el seu President actuï de forma oficial, el seu President representi el conjunt més ampli possible de la ciutadania i no solament pels que el van votar.

Si el President actua mogut per un estrany síndrome s'abstinència electoral. Li convé de enrecordar-li, que, llavors esta entre les seves atribucions fixar i avançar la data de les eleccions.
Gairebé queda un any de legislatura i el President sembla disposat a seguir dinamitant la poca imatge què resta de la què va voler vendre en campanya electoral de persona seriosa i eficaç gestor.

El propi President ja ens ven un any agònic de tripartit 2 amb una sessió de inestabilitat de política encara major. Havent encetat el propi President la precampanya electoral. Que impedeix als partits del Govern marcar paquet? Mostrant encara més divergències, discussions i paràlisi en el sí del Tripartit, que com en el cas de totes les excentricitats d'ICV seran pagades pels ciutadans, augurant un any agònic políticament. Just en el moment que ha de sortir la sentència de l'Estatut, traspassar rodalies i parlar de la gestió de l'Aeroport del Prat.

Escolti estalvi'ns la agonia i convoqui eleccions avui.

4 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Doncs sí, lamentable.
Prefereixo buscar dreceres que no continuar amb aquest viatge cap enlloc...

Josep (sl) ha dit...

Un President ha de tenir la credibilitat de dir poder dir:- No ens hem perdut on anem és més endavant. Pot ser hem fet més marrada de la que tocava. Però hem arribat.
El president que tenim no inspira ni lideratge ni credibilitat. I cada cop més gent vol sortir del camí que ens marca sabent que no ens duu enlloc si no que pot ser fins i tot anem enrere.

Miquel ha dit...

Quan vaig sentir aquesta frase en directe no me'n vaig saber avenir. Un cop assimilat el que acabava de dir el Molt Honorable, vaig sentir vergonya aliena de tenir un grup de persones tan incompetent al capdavant del país.

En qualsevol cas, segueix sent culpa nostra...

Josep (sl) ha dit...

Exacte, però la democràcia és la única forma de govern on és pot corregir un mal govern sense què rodin caps (literalment).