diumenge, 20 de desembre del 2009

Reflexions al 13-D

Crec què hem de dir que ara què el 13-D l'hem acabat de pair voldria dir algunes reflexions vistes en perspectiva.

Si considerem què és la votació en sí una l'inici de un cursa de fons. No ens hem de rascar les vestidures per no haver fet l'esprint més ràpid. Si comparem amb les últimes consultes oficials oficials i situacions similars podem estar satisfets de la participació.

Comparant amb les eleccions europees, el referèndum de l'estatut, la constitució Europea o els resultats electorals de C's (tenint el altaveu de la Brunete al seu darrera). Sense què hi hagi hagut ni crides a la participació (PP, PSCPSOE; falange i C's i a OSona PxC han cridat a l'abstenció), dels partits favorables no han fet una campanya proactiva a favor de la participació amb els seus mitjans. No havent rebut els electors les targetes censals i propaganda electoral a les cases. Havent estat escassos els mitjans i una molt escassa "campanya electoral"mediàtica.
Podem considerar la participació molt bona. A més afegint el factor distorsionador en la participació dels grups de població que normalment legalment no votarien.

Hem de afegir a més un gran capacitat de mobilització i de donar-se a conèixer davant la premsa estrangera que ha estat altaveu(he d'afegir a part la radio pública nord-americana) de les consultes i a més sumat a la presència de observadors internacionals. Sobretot en vista al ridícul fet pel govern català a Copenhaguen, havent d'entrar com ha ONG. I amb els seus màxims dignataris sota terra com els talps. I què pot ser s'ha retroalimentat amb la ILP sobre les curses de braus.

Més enllà, del gran èxit que representa el 13-D cal anar amb compte amb els factor que poden ser un perill per les conseqüències de les consultes. 1r de tot la pressa. Ja sigui per organitzar les consultes com per treure'n redit. L'èxit de les consultes ha Osona ens ha d'ensenyar com s'ha fet la feina ben feta amb una participació per sobre la mitjana. Hem de vigilar i no voler precipitar-nos a fer consultes a Barcelona o fer una ILP si no hi ha garanties de fer ho bé.
2n fer autocrítica i veure en què han fallat les consultes de, Pe: Constantí amb una participació del 13%.
3r: Fer servir el cor en substitució del cap. I escenificar dissensions i retrets i posar en practica accions autodestructives.
4t- Menystenir que el fet què Barcelona i Girona són capitals de la nació i de província. Els partits pro-abstenció difícilment s'arriscaran a boicotejar i deixar què en una ciutat coneguda mundialment el si guanyi de carrer. I segurament faran campanya pel no com a mal menor.

Recordant a Gandhi. Primer t'ignoren, Desprès se'n burlen, desprès t'ataquen i finalment guanyes. Tenint clar el referent que les consultes solament són un inici de cursa ara cal tenir present què ens cal anar en paraules de ALT: Vista a l'horitzó, pas curt i ferm i mala llet.
Tenir en compte què és una cursa de fons i l'objectiu final és celebrar un plebiscit i guanyar-lo.

2 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Convocatòries electorals que han contat amb molts i molts més mitjans han estat un fracàs... I aquesta feta gairebé per aficionats ha estat tot un èxit, sobretot a Osona. I cal tenir en compte que si a Osona no s'hagués tingut en compte els immigrants, que són molts i es veu que molt majoritàriament no han votat, la participació hagués estat superior al 50%.
Sigui com sigui, demostra que majoritari o no, hi ha un gruix de gent molt mobilitzada per aconseguir la independència. Segurament molt més mobilitzats que no pas els del no.

Josep (sl) ha dit...

De fet segons dades de la organitzadora seria un 49% a Osona una xifra molt bona amb els condicionants de l'acte.

Jo no opino que fos fet per amateurs, si de cas, parlem per la societat civil sense suport institucional.

Podem constatar que el nacionalisme és avui un motor a Catalunya I un factor de mobilització. De cara un referèndum hem de tenir clar les dades de les àrees menys mobilitzades com Vilanova també són a priori de majoria suposadament unionista.