dijous, 17 d’abril del 2008

Meme de l'aigua.




He Rebut de la Maria del Blog: Dubtes relatius al coneixement; el següent meme sobre l'aigua. Fins ara no havia contestat, espero explicar els fets i les meves idees des de el punt més imparcial possible perquè l'aigua no te color (polític).


1) Creus que davant les decisions relatives a la cessió d’aigües a d’altres territoris, com ara la venda d’aigua dels aqüífers de Tarragona a Barcelona, s’haurien de fer consultes populars?

Jo penso que sí. Encarà què no sigui vinculant, una consulta popular de qualsevol tipus obliga a informar a la gent i perquè és pugui crear una opinió i què la gent pugui participar en la presa de decisions. Més democràcia i més participació de la ciutadania en la presa de decisions mai és dolent. En països com Alemanya és habitual i Florència en va fer un sobre el traçat del tramvia urbà.

2) Creus que la ciutadania de Tarragona ha rebut informació suficient sobre com estalviar aigua i com contribuir a pal·liar la sequera?

Jo no soc tarragoní, com què també estic afectat responc també aquesta pregunta: Jo penso que no hi ha hagut informació suficient a la ciutadania, no sabem ni quin l'estat actual del aqüífers, ni les dades amb les que treballa l'ACA, de fet les últimes dades de l'ACA què m'han arribat eren del 2005 i advertien del risc de salinització i la sobre explotació dels aqüífers i què l'Any passat, 2007, estava prohibit fer pous. I que l'ACA ha rebutjat la aiugua del pou Borronat per la seva alta salinitat. Les ciutats costeres com Salou sí es beneficien del minitrasvasament mentre que pobles petits de l'interior, no I per ells els aqüífers són la seva única font d'aigua, tan de us domèstic com per us agricola.
Abans de cedir l'aigua hauríem de saber en quin estat estan les nostres reserves estalviades gràcies al minitransvasament de l' Ebre. I cedir dels nostres aqüífers tan sols sí hi ha la seguretat de poder garantir el subministrament al camp de Tarragona en cas de necessitat.

3) Considera que s’ha fet una bona gestió de l’aigua i s’han adoptat mesures vàlides per pal•liar la sequera?

No, perquè el problema me temo què és estructural. Alhora les mesures d'estalvi domestic estan bé, però el consum domèstic és el menor del consums d'aigua amb un 4% del total, si reduíssim el consum domestic al 50% seria reduir el consum global en un 2%. Crec què ha fallat la coordinació amb els departaments d'agricultura i industria, la nova cultura de l'aigua és un bluff, crec què s'hauria d'afavorir a part de l'estalvi. Amb solucions a Mig termini desaladores, i afrontar el seu consum de energètic i la contaminació que provoquen i apostar per transvasament del Roina.

4) S’haurien de demanar responsabilitats polítiques per les qüestions anteriors? En aquest país ningú assumeix mai responsabilitats polítiques. Hem de gastar energia demanant dimissions?

Crec què el problema ha estat com l'actual govern, quan era a l'oposició, va escalfar el conflicte territorial sobretot amb els transvasaments per fer desgast dels anteriors governs. Per això han causat tot aquest desgavell de la semàtica i l'us de l'adjectiu "provisional" a tot solució i no han afrontat el problema cercant solucions a llarg termini.
Per qualitat democràtica, responsabilitat i dignitat pel càrrec jo penso que sí. La gestió del govern en el seu conjunt i del conseller Baltasar en particular ha estat erràtica, en el adjectiu més suau què em ve al cap.
Però jo ho posposo a encarrilar les solucions primer. Per no paralitzar les accions del govern en el moment crític. Però dol que l solució imposada pel govern central sigui el ramal nord de PHN del PP del 2002

I per no trencar la cadena, que contesti qui vulgui aquest MeMe. Però en quant a les meves propostes, l'envio a: Gerard Castells, Alejandro Fernández, Roger Pons (per no ser de Tarragona i poder així copsar la opinió què és té a Barcelona) i en Pepe.

2 comentaris:

robsup2007 ha dit...

Hola Josep.
Si estic equivocat jo i la majoría de la gent en general ho demostrarà el temps. Espero i desitjo que això no sigui així, perque si no... aleshores ja no serà nomès ERC la equivocada, sinò tambñe CiU, i aleshores de mica en mica ja no anirà quedant res al nostre país. Si ens arrossegem davant els partits espanyols llavors estem diguent que ells són els bons i nosaltres qui ens baixem els pantalons. I reialment són 2 de les candidatures les que aposten clarament pel tripartit. EI i RCat són les que posen més reparos. Avui el confirmo amb una entrevista que he vist d'en Jaume Renyer.
Esperem que pel bé del país els congressos dels nostres partits (CDC i ERC) s'enfoquin pel bon camí. De totes maneres, dir-te que jo aposto per la independència de forma clara, de tal manera que quant menys contacte amb els partits espanyols millor. Els vots que ha perdut CiU i que no ha recuperat són independentistes, i nomès se'ls recupera amb una missatge clar: Volem la independència del nostre país!! i demostrar-lo amb fets.
Dijous i ahir vaig veure entrevistes a Francesc Homs i Artur Mas, i ells no parlen d'independpencia, sinò tot el contrari, que ser sobiranista no significa treballar per la independència (sobiranisme és independentisme, així doncs aquí hi ha una contradicció).
Jo entenc que al teu partit pugui ser controvertit perque no se sap ben bé el comportament de l'electorat convergent, es a dir, cap a quina línia tira més. Però per la supervicència nacional no queda més que un camí... independència!!. Si no ens posem les piles en aquest sentit, Catalunya haurà desaparegut com a país d'aquí no molts anys.
I sí, jo tamble vull govern nacional.
Del teu partit m'agrada molt Lopez Tena, i bé, suposo que ja sabràs perquè ;).

PD: Respecte del Duràn, ell és altre problema en aquests moments perque agafeu la línia clara sobiranista.
Un salut

Robert

Josep (sl) ha dit...

Jo penso que tenim espai per la esperança més enllà del pessimisme que actualment hi ha. Jo no he sentit ni a en Quico Homs i l'Artur Mas. Dient que ser sobiranista no és, solament, ser independèntista, per això no té puc negar ni confirmar. Hi ha dirigent com David Madí que no s'amaguen i publiquen als quatre vents que són independentistes.
Crec que del Juliol hem d'esperar i desitjar una millora a nivell del sobiranisme i de projecte alternatiu al tripartit.
Sobre ERC, mantinc el que t'he dit tret de'n RCat les altres tendències les trobo continuistes, les 2 de la direcció i la EI, que també prima el renegociar el pacte d'esquerres.
CDC per sort i desgràcia és un pal de paller sota el què hi han moltes tendències de socialiberals fins liberaldemocrates i de autonomistes a fins a independentistes. Tot canvis en organitzacions sobretot quan provoquen canvis interns sempre provoquen resistències i consideraria en Duran la més visible d'elles.

Crec que són els 2 qui han d'agafar una línia clara i fixar un full de ruta i un calendari clar i definit. Perquè sabem que el 2014 és un bluff.

El López Tena ha escrit un magnífic llibre, és el què despectivament anomenen, tant des de l'espanyolisme més acèrrim com l'independentisme més tronat, una mostra de l'independentisme de corbata i americana.